Hulp bij leerproblemen met Davis Counseling

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Kinderen met leerproblemen op school komen vaak stil, verdrietig, boos of onwillig kind uit school thuis. Ouders zien het zelfvertrouwen van hun kind slinken en het gedrag van hun kind veranderen als het maar niet wil lukken op school. Als gesprekken op school of extra hulp niets uithalen, kan de Davis Counselor uitkomst bieden. ,,Hulp aan kinderen met leerproblemen richt zich bijna altijd op extra oefenen van de stof die het kind niet begrijpt. Dit in tegenstelling tot de hulp die een Davis Counselor biedt. Een Davis Counselor zoekt naar de bron van het problemen, meestal een gevolg van beelddenken", legt Aline de Bruijn uit, gecertificeerd Davis Counselor in Sliedrecht.

,,Beelddenken is te vergelijken met het zien van een voorstelling in je hoofd. Iedereen kan dat, het is een aangeboren gave. Pas wanneer een kind leert praten, wordt het beelddenken vervangen door woorden en symbolen. Maar een kind dat een woord of een symbool niet herkent, kan in de war en gedesoriënteerd en raken. Dit heeft tot gevolg dat onjuiste data wordt opgenomen, het kind gaat fouten maken. Als het kind veel fouten maakt, ontstaan emotionele reacties en vervolgens frustratie. Om dat gevoel te ontlopen, verzinnen kinderen trucjes. Een voorbeeld is het alfabetliedje zingen om te maskeren dat ze de letters van het alfabet niet, of maar gedeeltelijk kunnen benoemen. En het zijn dit soort trucjes die het leerproces blokkeren", legt Aline het proces uit.

De hulp van een Davis Counselor bestaat als het ware uit het geven van gereedschap en inzicht aan het kind om problemen op te kunnen lossen. Voorbeelden zijn het leren oriënteren, met klei betere beelden vormen van letters woorden of cijfers, oefeningen met klei die te maken hebben met concepten als zelfbeeld, verandering, oorzaak en gevolg, tijd, orde en wanorde.

Aline: ,,Iedere Davis behandeling is uniek, want ieder kind is uniek. De behandelduur is wel voor iedereen ongeveer hetzelfde. Dat bestaat uit 30 uur in blokken van 3 of 6 uur per keer en kan in overleg afgesproken worden."

Wie meer wil weten over Davis Counseling kan contact op nemen met Aline de Bruijn, Koningsweer 43 in Sliedrecht, telefoon 0184 415341. Mailen kan ook naar: alinedebruijn@planet.nl

advertentie
advertentie