Drukte tijdens eerste Univé Zomer Spektakel

31 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,De opkomst is overweldigend! Wat een gezellige drukte", zegt directeur Dik van Vuren van Univé Alblasserwaard en Omstreken met trots. Afgelopen zaterdag vond het eerste Univé Zomer Spektakel plaats in Sliedrecht. Ondanks het druilerige weer in de ochtend kwamen vele mensen op dit evenement af.

,,Ik ben al vele jaren lid van Univé, tot volle tevredenheid. Dat ze nu ook zo'n dag houden, vind ik echt top", vertelt een enthousiaste mevrouw Hardam uit Sliedrecht. Meneer en mevrouw Reppel uit Dordrecht zijn met hun twee kleinzonen gekomen. ,,We twijfelden even toen het begon te regenen vanmorgen, maar nu we hier zijn is het erg gezellig én droog. Onze kleinzonen willen graag over het water lopen in de AquaBubble, maar daar staat zo'n enorme rij." Dat gold overigens voor meerdere attracties. Ook voor het paardrijden en de Formule-1 wagens stonden ouders en hun kinderen rijendik te wachten op hun beurt. Dik van Vuren: ,,Het is vooraf spannend hoeveel mensen je trekt met een evenement. Zoveel mensen hadden we niet verwacht. Het is echt succesvol, mede dankzij alle medewerkers die zich vrijwillig hebben ingezet."

Esther Romeijn en Corinne Kroese (beiden uit Papendrecht en lid van Univé) brengen hun tijd gezellig keuvelend door terwijl ze in de rij staan voor het paardrijden. ,,De uitnodiging zag er erg aantrekkelijk uit en het is hier inderdaad heel leuk voor de kinderen. We vermaken ons hier prima."

Natuurlijk was er voor de volwassenen ook van alles geregeld. Zij konden zich laten verwennen met een massage, meedoen aan een salsademonstratie, genieten van allerlei happen en dranken, slenteren langs verschillende kramen.

Voorheen hield Univé Alblasserwaard jaarlijks een ledenvergadering. Dat is nu omgezet in een evenement. ,,Zo proberen we de binding met de leden te behouden en laten we zien dat wij maatschappelijk bewust bezig zijn. We zijn een vereniging zonder winstoogmerk, daardoor werken we echt met en voor elkaar. Als er winst is komt dat ten goede aan onze leden, op wat voor manier dan ook."

Twee jaar geleden is de verzekeringscoöperatie ook gestart met een ledenraad. Deze ziet er onder meer op toe dat de organisatie transparant en dichtbij de leden blijft. ,,De raad is een afspiegeling van ons klantenbestand en is voor ons dé manier om te kunnen blijven luisteren naar wat er speelt en waar behoefte aan is zodat we er snel op kunnen inspelen", aldus Van Vuren.

Naast het spektakel toont Univé Alblasserwaard en Omstreken op meerdere terreinen de betrokkenheid bij de samenleving. Zo ondersteunt het onder meer diverse activiteiten voor ouderen en jongeren. Tijdens het spektakel van afgelopen zaterdag werd er middels een loting geld ingezameld voor Kika, Kinderen Kanker Vrij. Van Vuren: ,,Wij vinden het belangrijk ook oog te hebben voor mensen die het minder goed hebben. Op deze manier proberen we hen te helpen.”

advertentie
advertentie