Informatieavond over het Prikkelbare Darm Syndroom

3 januari 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De PDS Belangenvereniging verzorgt in samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis een informatieavond over het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) op donderdag 20 januari. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en wordt gehouden in de kapel van de ziekenhuislocatie Amstelwijck in Dordrecht, Van der Steenhovenplein 1. Entree en parkeren zijn gratis.

Zeven à tien procent van de Nederlanders kampt met een prikkelbare darm, of 'spastische darm'. Van hen is 75 procent vrouw. Mensen met PDS hebben vaak buikpijn, diarree of een verstopping. De oorzaak van PDS is niet bekend en de aandoening is niet te genezen. PDS is niet gevaarlijk, maar geeft wel veel pijnklachten en kan langdurig een grote invloed hebben op het dagelijkse leven.

De zaal gaat open om 19.00 uur. Vanaf 19.30 uur geeft Elly van de Veer een korte presentatie over de PDS Belangenvereniging. Aansluitend bespreekt internist en maag-, darm-, leverarts Wilco Lesterhuis van het Albert Schweitzer ziekenhuis de prikkelbare darm. Na de pauze is er vanaf 20.30 uur een lezing door hypnotherapeut Elles van Paassen, over de mogelijkheden van hypnotherapie bij PDS. Na 21.00 uur worden schriftelijk ingediende vragen van bezoekers besproken en beantwoord.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis via e-mail: info@asz.nl. Telefonisch aanmelden kan ook, op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur via telefoonnummer (078) 652 36 64.

advertentie
advertentie