Sliedrecht Sport gaat vol gas het nieuwe jaar in

4 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Daar waar normaliter het gas ietsje kan worden teruggedraaid rond de jaarwisseling moeten de volleybalsters van Sliedrecht Sport in de eerste weken van het nieuwe jaar meteen vol aan de bak. Woensdagavond speelt de selectie van trainer-coach Meino Rozendal de eerste van twee Europa Cup wedstrijden in het Finse Salo. Daar moet de basis gelegd worden voor succes in de terugwedstrijd in sporthal De Stoep, volgende week woensdag 12 januari.

Het team van LP Viesti Salo is in de Finse competitie de te kloppen ploeg en voert na veertien wedstrijden ongeslagen de ranglijst aan met maar liefst twintig punten voorsprong op de nummer 2, HPK Hämeenlinna. De Finse dames werden in de vorige ronde van de CEV Cup uitgeschakeld door het Spaanse Menorca en hopen nu ten koste van Sliedrecht Sport nog een extra ronde mee te pakken in de Challenge Cup. Behalve zes Finse internationals beschikt het Finse team ook over twee Wit Russinnen én de Belgische topspeelster Virginie De Carne, die met haar 33 jaren een grote schat aan internationale ervaring met zich meedraagt.

Wellicht in dubbel opzicht “koud terug” op Nederlandse bodem staat voor aanstaande zaterdag de bekerwedstrijd bij King Software in Capelle a/d IJssel op de agenda. De debutant in de DELA League wil sportieve revanche voor de eerder geleden 3-0 nederlaag in de competitie en hoopt te kunnen profiteren van de vermoeienissen bij Sliedrecht Sport, die een midweekse Europese reis nu eenmaal met zich mee brengt.

Los van het resultaat in Finland zit Sliedrecht Sport echter lekker in het vel. Het internationale toernooi in Almelo leverde twee vijfsetters op: tegen Aurubis Hamburg werd met 2-3 verloren, de “kleine finale” tegen Pollux werd daarentegen met 3-2 gewonnen. Coach Rozendal ziet de komende periode met vertrouwen tegemoet. ,,Almelo was een uitstekende voorbereiding op het drukke programma van deze maand, waarin wij een solide basis willen neerleggen voor de naderende play-offs. Het team ontwikkelt zich prima en begint ook steeds stabieler te spelen, en ook de wedstrijden op Europees niveau zijn wat dat betreft een fantastische leerschool voor deze selectie.“

Voor de heren van Sliedrecht Sport staat komende zaterdag alweer een serieuze competitie wedstrijd op het programma. Het tweede team van het Groningse Lycurgus komt op bezoek in De Stoep, waar zal moeten blijken hoe de mannen van Arie van Wolferen en Reier Kros de feestdagen hebben overleefd. Met een tiendee plaats op de ranglijst lijken de noorderlingen de uitgesproken outsider te zijn in deze wedstrijd, aan Sliedrecht Sport de taak deze verwachtingen op passende wijze gestalte te geven. Aanvang: 19.30 uur.

advertentie
advertentie