Local hero on sax komt naar Havana

7 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Local Hero Cor Herkert zal op zaterdag 22 januari Café Havana versteld doen staan van zijn sax geluid. Hoewel zijn naam Local Hero is, is hij landelijk overal te vinden in bars, clubs, op festivals, live op radio uitzendingen en zelfs in het buitenland. Deze muzikant uit Amsterdam is een allround saxofonist met veel ervaring op het gebied van bands en festivals, clubs in combinatie met dj’s.

Als Amsterdams artiest begon Cor Herkert met het bespelen van de saxofoon zoals een tiener en andere 'wannabe artiesten' zouden beginnen: het improviseren en het naspelen van beroemde jazzkunstenaars. Dit werkte uitzonderlijk goed en na talrijke jamsessies ontdekte Local Hero de vrijheid van het improviseren op housemuziek. In de jaren 90 speelde hij al met de grote namen van Engeland en Amerika. Zo heeft hij al enkele sets neergezet met de excentrieke Boy George. Ook onze eigen Nederlandse dj’s (zoals Fedde le Grand, Mental Theo, Erick E, Jean, Benny Rodrigues en Sydney Samson) heeft hij vaak begeleid met zijn sax geluid.

In Cafe Havana zal hij samen met Dayo Nasty een twee uur durende set neerzetten van de lekkerste muziek met uiteenlopende stijlen als pop, dance en funk. DJ Tom zal vervolgens de platenspelers overnemen en doen waar hij om bekend staat: een feestje bouwen.

advertentie
advertentie