Merwede ligt na verlies achter op schema

9 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De doelstelling van trainer-coach Robert Bras en assistent Mark de Jong kon Merwede afgelopen zaterdag niet waarmaken. Ze wilden uit de eerste zeven competitiewedstrijden minstens zoveel punten behalen. Voorafgaand aan het duel met IJsselvogels uit Moordrecht bedroeg de stand van zaken: vijf punten uit zes duels. Met een overwinning zou dus aan de doelstelling worden voldaan. Echter, het scherper acterende IJsselvogels gooide voor eigen publiek roet in het eten: 22-16.

IJsselvogels nam direct het heft in handen. De zuiver schietende Mark Glissenaar en Dirk Rijneveld hielpen hun ploeg aan een comfortabele voorsprong. Merwede volgde op gepaste afstand en scoorde in de eerste helft aardig mee. Toch was de 14-9 ruststand duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Na rust wilden de gasten uit de startblokken schieten om er nog een wedstrijd van te maken. Echter, de snelle 14-10 kreeg ondanks een aantal goede kansen geen vervolg. Aan de overkant wist IJsselvogels wel te scoren zodat het gat weer vijf punten werd. Een verschil dat gedurende de hele tweede helft min of meer bleef staan. Merwede slaagde er niet in de achterstand te verkleinen. Robbert Bakker en Rianne Jongkind kwamen nog in het veld voor Ramon van Meeteren en Simone de Graaf. De wedstrijd was toen al gespeeld. Volgende week wacht een tegenstander waarvan gewonnen moet worden: ACKC. De wedstrijd begint om 17.30 uur en wordt gespeeld in sporthal De Jager in Almkerk.