'Geen arme kinderen in de Drechtsteden'

9 januari 2011 om 00:00 Nieuws

REGIO - De PvdA-fracties in de Drechtsteden houden zaterdag 22 januari vanaf 10.00 uur een symposium in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Het onderwerp is: Geen kinderen in armoede in de Drechtsteden.

Voor het symposium zijn uitgenodigd: Tweede Kamerlid Hans Spekman, Eerste Kamerlid Kim Putters, directeur Sociale Dienst Drechtsteden Yvonne Bieshaar, Johan Lavooi, wethouder Sociale Zaken in deze regio en wethouder in Sliedrecht, en de Wmo-adviesraad met de cliëntenraad Wet Werk & Bijstand. Centraal staan de landelijke maatregelen en het effect daarvan op de lokale politiek. "Steeds meer kinderen groeien op in armoede. Hoe is dat in de Drechtsteden en welke maatregelen liggen binnen ons bereik?" Bieshaar geeft een presentatie over de regionale stand van zaken.

"Honderden miljoenen wil het kabinet besparen op sociale werkplaatsen door de verschillende regelingen die er zijn samen te voegen en gehandicapten meer dan nu aan 'gewoon werk' te helpen. Het kabinet Rutte wil meer gehandicapten aan het werk helpen door toe te staan dat werkgevers hen minder dan het minimumloon betalen. Gemeenten hebben straks een beperkt budget al hun werklozen te helpen. Daardoor lopen gehandicapten het risico dat het voor gemeenten goedkoper is hen met een lagere bijstandsuitkering thuis te laten zitten. Dit zullen de centrale thema's zijn van het symposium. Het is voor ons (lees: de PvdA, red.) belangrijk dat wordt nagedacht over deze ontwikkelingen en hoe hiermee om te gaan. Binnenkort staat in de Drechtraad onder andere het minimabeleid op de agenda. Wij zoeken nadrukkelijk contact met onze leden en achterban, maar ook met geïnteresseerden die willen deelnemen aan het debat."

advertentie
advertentie