Uitje IJsclub Nooit-Gedacht

10 januari 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - IJsclub Nooit-Gedacht uit Wijngaarden ging op zaterdag 8 januari met een volle bus naar FlevOnice in Biddinghuizen, de grootste kunstijsbaan in Nederland. Het uitje was de leden al lang geleden beloofd om het tachtig jarig bestaan van de club te vieren, maar door strenge vorst en derhalve ijspret op de eigen natuurijsbaan werd het uitje enkele keren is uitgesteld.

FlevOnice heeft behalve een gewone 400 meter baan ook een lange vijf kilometer baan, waar de meesten van de 61 deelnemers aan het uitje terug te vinden waren. Voor sommige moest er best flink aan getrokken worden door de harde tegenwind. Voor de jeugd werd er ook schaatsles gegeven door de plaatselijke schaatscrack Bart van de Berg die op de Nederlandse kampioenschappen allround een verdienstelijke vijftiende plaats behaalde.

Als de winter de ijsclub met de vorst in de steek laat, zal de kunstijsbaan in Biddinghuizen nog een keer gebruikt worden. Maar de club hoopt natuurlijk op 12 centimeter ijs op de eigen baan, waar dan weer de clubkampioenschappen verreden kunnen worden.

advertentie
advertentie