Ingezonden: 'Het Havenkwartier Sliedrecht'

10 januari 2011 om 00:00 Nieuws

,,Menig bewoner bleef even staan, om met gemengde gevoelens te aanschouwen hoe hun huis werd afgebroken. De eerste sloopfase was een feit. Als bewoner van de Oude Uitbreiding West zie ik hoe de laatste muren zich verzetten tegen het brute geweld van de sloopmachines, die gretig toehappen om de overgebleven stukken neer te halen. De afgelopen tijd is het vrij rustig geweest in onze wijk .

Het is inmiddels 6 januari en de eerste werkzaamheden zijn begonnen. Aan de overzijde van de Wilhelminastraat in de bouwput van het gezondheidcentrum Yulius zijn ze klaar met het boren en het storten van cement. De heistelling, of hoe je het ook wil noemen, is uit de bouwput met veel kabaal, piepend en krakend de Wilhelminastraat overgestoken en uiteindelijk op het braakliggende terrein van de nieuwe wijk, Het Havenkwartier terecht gekomen. Het huidige speeltuintje is naar een veilige plek verplaatst en de bouwketen van het bouwbedrijf zijn neergezet. Er is en begin gemaakt met het boren van de eerste palen."

Dik Kluveld

Sliedrecht

Dik Kluveld houdt geïnteresseerden op de hoogte van de sloop en bouw via zijn website die in Google te vinden is door Sloop Oude Uitbreiding West Sliedrecht in te toetsen.

advertentie
advertentie