Wijk D, E en F door de jaren heen

11 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hoe zag Sliedrecht er uit in de jaren 1950 - 1960 van de vorige eeuw? Hierover is de expositie “Wijk D, E en F door de jaren heen" ingericht die te zien is in het Sliedrechts Museum vanaf zaterdag 22 januari tot en met 9 april. Tijdens de opening van deze tentoonstelling op 21 januari wordt een fotoboek over Wijk D, E en F gepresenteerd, samengesteld door Aart van den Dool en Wout van Rees.

De expositie is met zorg samengesteld met foto’s uit het archief van de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) en de Fotocollectie Ter Laak. De Werkgroep Bebouwing van de HVS heeft een dijktekening gemaakt met hierop de bebouwing van Wijk D in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Na de succesvolle tentoonstellingen over de wijken A, B en C zijn nu de andere wijken aan de beurt die met een letter werden aangeduid. ,,Een keur aan foto’s is tentoongesteld en het is werkelijk een feest van herkenning om te zien hoe Sliedrecht zo’n vijftig, zestig jaar geleden er uitzag", zegt Remco van de Ven over de nieuwe expositie. ,,Ontdek waar uzelf, uw ouders of familie en kennissen gewoond hebben. Ervaar hoeveel winkels en bedrijven er destijds gevestigd waren. Of kom gewoon gezellig kijken naar fraaie plaatjes van hoe Sliedrecht er vroeger uitzag."

De vorige tentoonstellingen over de wijken A, B en C hebben geleerd dat vele Sliedrechters en oud-Sliedrechters deze foto-expositie’s hebben beleefd als ware het een reünie. Van de Ven: ,,Op een tentoonstelling als deze kom je dorpsgenoten tegen en rol je van het ene verhaal in het andere."

Tijdens de openstelling draait er een dvd met plaatjes uit de wijken A, B en C. Iedere zaterdagmiddag om 15:00 uur wordt er in het Sliedrechts dialect een praatje gehouden door leden van de Werkgroep Dialect.

Het fotoboek Aart van den Dool en Wout van Rees ligt vanaf 22 januari te koop in het Sliedrechts Museum, bij Boekhandel De Waard en in het “Onderhuys” (de bezoekersruimte van de Historische Vereniging Sliedrecht op Kerkbuurt 243) voor € 15,--. Tevens is er een derde druk verschenen van het fotoboek over Wijk C voor 15 euro bij de hiervoor genoemde adressen.

Het Sliedrechts Museum is elke woensdag en zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur. De toegang is één euro.

Op de foto een klassiek beeld uit Wijk D.

advertentie
advertentie