De Ondernemersvereniging Kerkbuurt is geboren

12 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een flink aantal ondernemers verzamelde zich dinsdagavond in Restaurant De Kock in de Kerkstraat om kennis te nemen van de ideeën en plannen van de onlangs opgerichte Ondernemersvereniging Kerkbuurt. Voorzitter Bart Baars en wethouder Hans Tanis hielden een korte toespraak. De aanwezigen kregen een inschrijfformulier en konden zich ter plekke aanmelden als lid van kersverse vereniging die tot hoofddoel heeft om de Kerkbuurt van het begin tot het eind beter op de kaart te zetten.

Door Ria Scholten

Om de geboorte van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt te vieren werden de ondernemers getrakteerd op beschuiten met roze en blauwe muisjes. Vervolgens brachten ze met elkaar een toast uit op een hopelijk succesvol ondernemersjaar en de jonggeborene. ,,We richten ons niet alleen op de winkeliers. Iedereen die op de Kerkbuurt zijn boterham verdiend mag lid worden”, liet Bart Baars weten. ,,We treden op als spreekbuis van de ondernemers en roepen hen op om niet te mopperen als iets hen niet aanstaat, maar via de vereniging met de betrokkene(n) te communiceren. Het bestuur ziet het als een uitdaging om de bedrijven door de kredietcrisis te slepen.”

,,Daarnaast behartigen we hun belangen in de Stichting Economische Ontwikkeling Sliedrecht, waarin ook de gemeente Sliedrecht, de Vereniging Sliedrechtse Ondernemers (VSO), de Vereniging Meubelboulevard Sliedrecht en de ondernemers van het Burgemeester Winklerplein zitting hebben. Hun vertegenwoordigers spreken elkaar regelmatig in het Gemeentekantoor over zaken die het lokale bedrijfsleven aangaan.” Hans Tanis refereerde in zijn toespraak aan de fricties die hebben bestaan tussen verschillende Kerkbuurt ondernemers en de gemeente. ,,Een aantal dingen is niet gelopen zoals we hadden gehoopt”, erkende hij. ,,Het is belangrijk dat jullie willen uitstralen dat het de moeite waard is om op de Kerkbuurt te komen winkelen. Sliedrecht is bezig met een nieuwe economische structuurvisie, maar ook met het project Kerkbuurt.” De wethouder riep de ondernemers om het door het Bureau Ruimtelijke Ordening aan hen toegezonden enquêteformulier vooral in te vullen. ,,De gemeente wil investeren omdat we het belang inzien van het winkelhart. Financieel gezien groeien de bomen echter niet tot de hemel”, liet hij weten.

In het bestuur is gekozen voor een duovoorzitterschap. Wim Klein vervult deze functie samen met Bart Baars. Eddy Hoogendoorn is penningmeester en Yvonne Kooring-Sierhuis neemt het secretariaat voor haar rekening. Theti van der Wens- van den Heuvel geeft leiding aan het actiecomité. De contributie bedraagt voor de ondernemers vijfentwintig euro per maand. Daarnaast zal er in geval van publiekstrekkende acties een bijdrage van hen worden gevraagd. ,,Waar wordt het geld van de contributie dan voor gebruikt?”, vroeg een aantal aanwezigen zich af. Het antwoord dat zaken als kerstverlichting en plantenbakken uit die pot betaald gaan worden kon op weinig begrip rekenen. ,,Dat is toch een zaak van de gemeente?” Wethouder Tanis reageerde direct. ,,De gemeente moet de komende jaren vier miljoen euro bezuinigen op een begroting van vijftig miljoen. Als er eigen initiatieven worden ontplooid is er wél de bereidheid om daaraan een bijdrage te leveren.”

Foto-onderschrift: Het bestuur bestaat uit v.l.n.r. Eddy Hoogendoorn, Theti van der Wens, Bart Baars, Yvonne Kooring en Wim Klein.

advertentie
advertentie