‘1953 De Musical‘ in Theater de Lockhorst

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Theater de Lockhorst van Sliedrecht is vrijdag 11 februari de nieuwe Nederlandse theatervoorstelling ‘1953 De Musical’ te zien. Deze musical van het Sliedrechtse Theaterproductiebedrijf Van Hoorne kende zijn première op 1 februari. De sterke cast, met onder meer in de hoofdrollen Ben Cramer, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo, neemt het publiek mee naar de nacht van 1 februari 1953 waar grote delen van ons land werden overspoeld door het water. Een nacht waarin beslissingen moesten worden genomen en keuzes moesten worden gemaakt. Ondersteund door prachtige muziek en een mooi decor wordt een indrukwekkend verhaal getoond over de grootste natuurramp die Nederland ooit trof.

Bart Mijnster schreef het verhaal over een klein Zeeuws dorp dat aan de vooravond staat van de ramp. Het verhaal is gebaseerd op gebeurtenissen die echt plaatsgevonden hebben. Terwijl Burgemeester Scholten en zijn vrouw het druk hebben met de voorbereidingen voor de opening van het nieuwe raadhuis, krijgt wachtmeester Van Teylingen het nare gevoel dat de aanhoudende storm weleens vreselijke gevolgen zou kunnen hebben. De burgemeester vertrouwt echter op de kennis van dijkgraaf Jacobse, een rijke herenboer die moet toezien op het onderhoud van de dijken. Die heeft echter andere zaken aan zijn hoofd, nu blijkt dat zijn zoon verliefd is op een arbeidersdochter, een relatie die volgens Jacobse onbespreekbaar is. De dijkgraaf lijkt zich weinig te bekommeren om de gezinnen die op hem vertrouwen en achter de dijk hun huis, hun gezin en hun bezittingen hebben. Ondanks de herhaaldelijke waarschuwingen van de wachtmeester wordt er zowel door de dijkgraaf als door de burgemeester geen actie ondernomen. Het openingsfeest van het nieuwe raadhuis gaat gewoon door en de wijn vloeit rijkelijk. Tot de dijken niet meer bestand blijken te zijn tegen de kracht van de opkomende vloed. Het dorp wordt overspoeld door een eerste golf, geliefden worden ruw uiteen gedreven en het water eist vele mensenlevens. Dan komt het moment waarop besluiten moeten worden genomen, maar wie neemt zijn verantwoordelijkheid?

Vrijdag 11 februari aanvang 20:15 uur. Theater de Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT. Reserveringen: 0184 499305. Kaartprijs € 25,75. Kaarten ook verkrijgbaar via www.theaterdelockhorst.nl. Meer informatie: www.1953DeMusical.nl.

advertentie
advertentie