Pret voor volwassenen in de speeltuin

17 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Oude foto:

Een jubileum moment. Voor de 50e keer presenteerden we de vorige keer een foto in ‘Het Kompas’. Op de rug van de kameel poseren de dames Klootwijk en Koppelaar. De heer Klootwijk (links), hoofd van school 5 te Baanhoek en onderwijzer Koppelaar vormen met juffrouw Burghout de achterste rij, werd ons gemeld. Op de voorgrond zien we links onderwijzer Kila, het latere hoofd van school 4 (Jan Ligthartschool) en rechts onderwijzer Vos. De foto zal gemaakt tijdens een schoolreisje waarbij, zoals gebruikelijk, een speeltuin werd aangedaan. Wanneer of waar de foto gemaakt werd, is onduidelijk. We schatten eind jaren ’30. Wie weet kan iemand het preciezer melden?

Nieuwe foto:

Een deel van Sliedrecht uit het verleden en nog een beetje heden. Herinnert u zich deze stoep nog? Wellicht ziet u nog meer bekende dingen. Komen er bij u namen bovendrijven? Wanneer zal de stoep er zo uitgezien hebben? Wie weet kent u de eigenaar van de auto nog? Allemaal vragen waarop we van U een antwoord hopen te krijgen. Laat het even weten!

Emailadres: info@historie-sliedrecht.nl of aan Bas Korporaal, Kerkbuurt 241, 3361 BH, Sliedrecht, telefoon 0184-417192, e-mail: bkorporaal@chello.nl.

advertentie
advertentie