Merwede maakt het zichzelf moeilijk

18 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd een belangrijk gat te slaan met ACKC. In plaats van afstand te nemen van de onderste regionen, moet Merwede nu zelf de laatste plaats delen met de ploeg uit Almkerk. Een slechte pot korfbal resulteerde in een 11-9 nederlaag.

Een goed gevulde sporthal De Jager bleek voor beide ploegen een verlammende werking te hebben op het spel. In de eerste helft waren beide teams niet scherp in de afronding, een schamele 2-1 ruststand tot gevolg. Na de rust wisten de ploegen wel het gat van de korf vaker te vinden. Merwede nam aanvankelijk het voortouw, maar kon zich niet losmaken van de thuisploeg. Het gat werd niet groter dan twee doelpunten. ACKC kwam op gelijke hoogte (9-9) en wist in de laatste minuten de winst naar zich toe te trekken door twee maal te scoren.

Een wedstrijd waar nog veel over gepraat zal worden door spelers en coaches. Na acht wedstrijden staan Merwede en ACKC op 5 punten en HKC uit Utrecht op hetzelfde punten aantal maar met een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag komt koploper SDO op bezoek, wellicht kan Merwede voor een stunt zorgen. Aanvang 13.50 uur De Stoep.