Sliedrecht Sport wint overtuigend in Apeldoorn

19 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een aantal mentale tikken op rij hebben de dames van Sliedrecht Sport zich goed over deze teleurstellingen heen gezet door de lastige uitwedstrijd bij Kindercentrum/Alterno in Apeldoorn met 1-3 te winnen. De uitschakeling in zowel het nationaal bekertoernooi als ook in de Europese Challenge Cup bleek goed te zijn verwerkt door de selectie van trainer-coach Meino Rozendal, die zijn team voor het overgrote deel zag domineren in de Alternohal: 1-3 (setstanden: 17-25, 13-25, 25-20 en 17-25).

Door Wim van Mourik

Met de drang naar eerherstel enerzijds, en in de wetenschap, dat er in de acht laatste ontmoetingen in Apeldoorn maar liefst vijf keer was verloren anderzijds, gaf Sliedrecht Sport vanaf het eerste fluitsignaal van hoofdscheidsrechter Bontekoning vol gas. Met name de servicedruk was goed verzorgd bij Sliedrecht Sport en de aanvalskracht werd door spelverdeelster Florieke Eggermont regelmatig gespreid voor talrijke doeltreffende acties van Karine Muilwijk, Pamela Domselaar, en Ester van Berkel. Voeg daarbij de hegemonie van Mariska Koster en Brecht Gijsbertsen aan het net en de goed verzorgde pass van libero Samanta Jimenez en het werd al snel duidelijk, dat de meegereisde supporters uit Sliedrecht de overhand kregen en het lokale tromgeroffel snel verstomde in de sporthal aan de Waleweingaarde.

Teamcaptain Mariska Koster en haar teamgenoten waren ondanks de teleurstellingen van voorgaande wedstrijden met een goed gevoel afgereisd naar Apeldoorn. ,,In deze fase van het seizoen, waarin je met enige tegenslagen te maken krijgt, mag je nooit te lang stilstaan bij de negatieve factoren. Met name de positieve dingen uit de wedstrijd tegen de Finnen hebben wij extra benadrukt. Dat geeft je dan weer het nodige zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd, en dat bleek een goede basis te zijn voor het succes van afgelopen zondag."

Door de nederlaag van VC Weert in eigen huis tegen Heutink Pollux is Sliedrecht Sport verder uitgelopen op de concurrentie en heeft het de koppositie stevig in handen met een voorsprong van vier punten op de Limburgse club. Komende zaterdag ontvangt Sliedrecht Sport hekkensluiter TFM/DOK uit Dwingeloo en kan het verder bouwen aan de juiste vorm voor de naderende play-offs. Aanvang 19.30 uur.

advertentie
advertentie