Plan voor Burger King bij afrit Sliedrecht-Oost

19 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Een ondernemer uit ‘s-Gravendeel wil een vestiging van Burger King realiseren bij de carpoolplaats aan de Peulenlaan, naast de afrit Sliedrecht-Oost. Hij heeft inmiddels zijn plannen kenbaar gemaakt aan het gemeentebestuur van Hardinxveld-Giessendam.

De ondernemer schrijft in een brief aan het college dat ‘er veel belangstelling is voor een fastfoodrestaurant in de regio’. ,,Vanwege de centrale plek en de op- en afritten van en naar de A15 is de locatie nabij de carpoolplaats het meest geschikt.” Naast een fastfoodrestaurant wil de man een ‘drive’ realiseren. Het restaurant moet zeven dagen per week geopend zijn. Tevens wil hij een reclamebord boven het restaurant laten uitsteken ‘zodat in de wijde omgeving te zien is dat het restaurant zich daar bevindt’.

De man benadrukt echter dat het restaurant niet al te hoog moet worden. ,,We zitten in een mooie omgeving, dus moet gedacht worden aan een fraai gebouw voorzien van de nieuwste technieken. Met veel glas dat mooi bij de buurt past. Het gebouw moet een duurzaam karakter krijgen.” Volgens de ondernemer moet het fastfoodrestaurant ook achter de schermen een zichtbare keten in de lokale samenleving worden. Zo schrijft de inwoner van ‘s-Gravendeel dat hij lid wil worden van de ondernemersvereniging, dat sportverenigingen op steun kunnen rekenen en dat hij wil meedoen aan eventuele werkgelegenheidsprojecten.

Wanneer de ondernemer zijn plannen gerealiseerd wil zien, schrijft hij niet. Hij is daarvoor afhankelijk van het Hardinxveldse gemeentebestuur. Dat reageerde bij monde van wethouder Cor de Jong niet onwelwillend. ,,Dit een aardig idee. De entree aan die kant van het dorp kan aantrekkelijker worden. Mensen die normaliter Hardinxveld-Giessendam voorbij zoeven, stoppen nu eerder.” Ook zegt De Jong dat de vestiging van een Burger King voor andere bedrijven kansen kan bieden.

De wethouder wikt zijn woorden zorgvuldig. Het plan is nog niet besproken binnen het gemeentebestuur. Of het voorstel breed gedragen wordt binnen het college en de gemeenteraad is dus nog de vraag. Sowieso moet het bestemmingsplan aangepast worden, omdat aan de genoemde locatie een groenbestemming kleeft. Daarnaast kan De Jong zich voorstellen dat het plan onder andere horeca-exploitanten met minder gejuich ontvangen wordt. ,,Alle belangen moeten we afwegen voordat we een beslissing nemen.”

advertentie
advertentie