Hooizolder zoekt verenigingen voor buitenschoolse activiteiten

21 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Hooizolder in Sliedrecht is op zoek naar verenigingen die buitenschoolse activiteiten willen bieden aan kinderen van groep 5 tot en met op de woensdagmiddagen. ,,Door structurele samenwerking met verenigingen, clubs of instellingen kan een rijke leeromgeving worden gecreëerd, waarin kinderen hun talenten leren ontdekken en ontwikkelen", licht Daphne Lansink van De Hooizolder het project toe.

Iedere woensdagmiddag is het behoorlijk druk op de zolder van de kinderboerderij als veel kinderen van alle scholen uit Sliedrecht naar De Hooizolder komen voor een activiteitenmiddag. ,,Deze kinderen noemen we ecokids", vertelt Daphne. ,,Allerlei onderwerpen komen aan bod. Wel 32 in totaal. Broodjes bakken, wilgentenen vlechten, badzout maken of een vogelhuisje, enzovoort. Het blijkt erg aan te slaan. Kinderen vinden het kennelijk leuk om te knutselen, of buiten in de natuur bezig te zijn. En omdat het zo aanslaat willen we proberen het aanbod van deze buitenschoolse activiteiten uit te breiden door andere clubs, verenigingen en of instelling ook mee te laten doen."

Ook voor de verenigingen is deze samenwerking met De Hooizolder interessant. Zij kunnen zich op deze manier mooi in de schijnwerper zetten, meent Daphne. ,,De bedoeling is dat kinderen zich vooraf inschrijven op activiteiten wat betekent dat er altijd gewerkt wordt met enthousiaste en gemotiveerde kinderen. Zij kiezen immers alleen activiteiten die ze echt leuk of interessant vinden. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat kinderen zich na afloop aansluiten bij de betreffende vereniging, club of instelling."

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Daphne Lansink via 0184-424968.

advertentie
advertentie