Sliedrecht wint van Hardinxveld in matte streekderby

23 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht deed dit weekeinde goede zaken door zelf in de “klassieker” tegen Hardinxveld met 3-1 te winnen. Daarnaast zag de ploeg zijn positie op de ranglijst verstevigd worden door de nederlaag van concurrent Drechtstreek tegen Everstein.

Mede dankzij de droomstart in de wedstrijd, waar Roy Leeuwestein zijn team binnen 20 minuten op een 2-0 voorsprong zette, hoefde Sliedrecht niet echt vol gas te geven. Het tij leek te keren toen Johan Kazen de gasten vlak voor rust dichterbij bracht (2-1), maar een nieuwe onachtzaamheid in de Hardinxveld defensie vlak na rust lag ten grondslag aan de derde treffer van Sliedrecht én Roy Leeuwestein (3-1). Sliedrecht gaf achterin weinig weg, controleerde de wedstrijd, die daardoor min of meer als een nachtkaarsje uitging.