Complimenten maar geen punten

24 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede kreeg na afloop de complimenten voor het vertoonde spel van tegenstander SDO uit Kamerik. Een schrale troost voor de 14-18 nederlaag, want punten leverde het dus niet op. Echter als Merwede in de komende wedstrijden zo blijft spelen, dan kan het niet anders dan dat de Sliedrechtse korfballers punten gaan pakken om uit de degradatiezone te komen.

Met een redelijk goed gevulde sporthal De Stoep werd om 13.50 uur het beginsignaal gegeven door de prima leidende scheidsrechter Hoekwater. Met de 21-15 uitslag van de heenwedstrijd in het achterhoofd, waar het De Groot & Schagen team zeker niet kansloos was, begonnen de Rood-Witten vol goede moed aan de wedstrijd. Ook nu maakte de ploeg het de koploper zeer moeilijk en beide teams scoorde er lustig op los. Even leek SDO afstand te nemen halverwege de eerste helft, maar Merwede sloot snel weer aan. Een doelpuntrijke eerste helft werd afgesloten met een kleine achterstand 9-10.

In de rust werd de spelers op het hart gedrukt dat een stunt zeker mogelijk was. Als de ploeg vol energie de tweede helft zou spelen, dan kon hier een verrassing uit de bus komen. De tweede helft begon eigenlijk met hetzelfde beeld. SDO dat probeert uit te lopen, maar Merwede dat aan blijft klampen. Bij 13-15 kan de wedstrijd nog beide kanten uit. Beide ploegen hebben genoeg kansen om te scoren. Bij 14-15 zou Merwede het echter spannend kunnen maken, bij 13-16 zou SDO de pot op slot kunnen gooien. Het werd dat laatste scenario: de ploeg uit Kamerik scoort. Toch weet Merwede weer het antwoord te vinden, de 14-16 volgde snel. Maar met nog enkele minuten te spelen weet Merwede de korf niet meer te vinden. De koploper scoorde nog wel twee maal.

De spelers van Merwede stappen met een beter gevoel van de vloer dan de week ervoor, maar opnieuw zonder punten. Volgende week wacht Velocitas, opnieuw een belangrijke wedstrijd op de weg naar lijfsbehoud.