Inwoners van Sliedrecht Centrum: 'dank'

25 januari 2011 om 00:00 Nieuws

Ingezonden brief

Als Wijkplatform van Sliedrecht Centrum waren wij afgelopen donderdag 22 januari aangenaam verrast. De inwoners van Sliedrecht (wonende in het Centrum) reageerden massaal, en wij konden als platform ruim negentig actieve bewoners welkom heten.

Doel van de avond was: “Welke bijdrage kan u zelf leveren aan uw leefomgeving”. Een belangrijk uitgangspunt van deze avond was zeer goed naar elkaar luisteren. Wat vertellen de inwoners en wat willen en kunnen zij zelf? Een zeer belangrijk onderwerp, zeker met de komende bezuinigen die ons, gemeente Sliedrecht, te wachten staat. Kleine fysieke aanpassingen kunnen bewoners heel goed zelf, zoals de straat aanvegen en het adopteren van een plantenbak. Kleine acties, die de gemeente een hoop geld kunnen besparen. En ons bewoners een hoop irritatie, omdat het snel wordt opgelost en het gaat zoals wij het prettig vinden.

Ons Wijkplatform bestaat uit actieve bewoners die hun werk graag samen met u doen. Ook wij zijn bewoners en kunnen niet alles alleen. Zo was voor deze wijkbijeenkomst ook veel hulp ingeschakeld. Er moesten tafelvoorzitters komen, allemaal partners uit de wijk. Ook de politie bedanken wij hartelijk voor haar aanwezigheid en inzet. Datzelfde geldt voor Tablis Wonen, onze wijkcoördinatoren, de bewoners van Sliedrecht en de raadsleden en andere politici. Samen met deze partijen kunnen wij de handen ineenslaan en Sliedrecht schoon, heel en veilig houden.

Bewoners die naar aanleiding van onze bewonersavond de mouwen al opgerold hebben zijn van harte welkom tijdens onze vergadering. De eerstvolgende is op 7 februari om 19.30 uur in het Raadhuis. Politici, raadsleden, ook u bent welkom om te luisteren wat bewoners goed achten voor onze gemeente.

Vriendelijke groet,

Namens Wijkplatform Sliedrecht Centrum

Vanessa Mudde-van der Waal

advertentie
advertentie