Lastige positie Merwede

31 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met nog slechts vier wedstrijden te gaan heeft Merwede het zich uitermate lastig gemaakt om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen. Een 14-13 verlies tegen Velocitas in Leiderdorp vergroot de problemen voor Merwede. De ploeg staat nog altijd samen met ACKC onderaan de ranglijst en om de veilige zesde plaats te bereiken moeten nog minstens drie punten behaald worden.

Beide ploegen gaven elkaar aan het begin van de wedstrijd weinig toe. Er werd om en om gescoord en dit resulteerde in een ruststand van 9-8 in het voordeel van de thuisploeg. Merwede startte echter goed in de tweede helft, nam het heft in handen en boog dit om in een voorsprong. Bij 10-12 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar daar stokte de score. Velocitas richtte zich op, kwam naast Merwede en liep zelfs uit naar 14-12. Al snel werd het 14-13. Maar alle kansen op de gelijkmaker ten spijt, Merwede dolf opnieuw het onderspit tegen een concurrent in degradatienood.

Volgende wacht HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Merwede moet alle zeilen bijzetten om het degradatiespook uit het baggerdorp te houden. De wedstrijd begint om 13.45 uur in de Stoep.

advertentie
advertentie