Sliedrecht Sport brengt de Stoep in extase

2 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wedstrijden tussen Sliedrecht Sport en Next Volley Dordrecht (voorheen: Ekspalvo) staan per definitie garant voor een avond vol spanning en emotie, de editie van 29 januari 2011 echter zal vele liefhebbers echter lang in het geheugen gegrift blijven. Met name vanuit een uitermate positief, Sliedrechts perspectief want de mannen van Sliedrecht Sport stegen in een kolkende sporthal De Stoep ver boven zichzelf uit. In vijf kwartier denderde het keurkorps van Arie van Wolferen en Reier Kros over de aartsrivaal van de Schenkeldijk heen: 3-0 (26-24, 25-18, 25-08). Het leverde 'Heren-1' een minutenlange, staande ovatie op van de tribunes, die hadden genoten van een wedstrijd, waar bij Sliedrecht Sport nagenoeg alles klopte. Met een weergaloze Jan-Thijs Zilverschoon (ex Next Volley D) en een super gemotiveerde Roy Kroon voorop in de strijd werd de nummer drie van de ranglijst na een spannende, gelijkopgaande eerste set vervolgens volledig overspeeld en liet de thuisclub zien, dat het inmiddels is uitgegroeid tot een subtopper in het linkerrijtje van de B-League. Indien dit niveau ook in uitwedstrijden (zoals aanstaande zaterdag tegen lijstaanvoerder Fusion) benaderd kan worden staan er nog mooie dingen te gebeuren bij Sliedrecht Sport. Met een blik van enerzijds grote trots en anderzijds ook enig ongeloof trachtten Van Wolferen en Kros (beiden ook met een rijk verleden bij de club uit Dordrecht) na afloop de prestatie op juiste waarde in te schatten: ,,Het was ons duidelijk, dat dit een groep is, waar nog heel veel rek in zit, maar dat het in deze fase al tot deze prestatie in staat is gebleken heeft ons ook enigszins verrast. Een wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht staat altijd op zichzelf. Men is optimaal gemotiveerd, er wordt kei- en keihard getraind en als alles op zo’n avond dan exact op zijn plaats valt is het ook voor ons intens genieten langs de lijn“, aldus Arie van Wolferen, die en passant zijn contract bij Sliedrecht Sport voor een jaar heeft verlengd.

Next Volley Dordrecht trachtte in de eerste set het initiatief in handen te nemen, had ook grotendeels een lichte voorsprong, maar verzuimde bij 23-24 de set in het slot te gooien. Het was uiteindelijk de 16-jarige diagonaal Nick Beckers die het matchpoint verzilverde en daarbij een eerste morele tik uitdeelde aan de Dordtenaren. Tot aan 11-10 in de tweede set leek een vijfsetter nog altijd tot de mogelijkheden te behoren, echter vanaf dat moment liet met name Jan Thijs Zilverschoon zien, dat hij – met zijn naderende 30e verjaardag in het vooruitzicht - nog barstensvol ambities zit, die van grote waarde bleken te zijn voor zijn team. Sliedrecht Sport heerste op alle fronten en kwam na de winst in de tweede set (25-18) in een stormachtige flow terecht, die niet meer te stoppen bleek (25-08).

Deze overtuigende winst was tevens een passend (voorlopig) afscheidsgeschenk voor libero Frank Vlot, die morgen (vrijdag) aan de enkel wordt geopereerd en derhalve een lange periode (negen maanden) zal moeten revalideren.

advertentie
advertentie