Cafetaria Klaas Vaak verkoopt verse frites

2 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In de kiosk op het Fazantplein 1 is sinds dinsdag 11 januari Cafetaria Klaas Vaak gevestigd. De eigenaren Klaas en Branka Veldhuis zijn beiden lange tijd in de horeca werkzaam geweest en komen dus goed beslagen ten ijs. ,,We hechten veel waarde aan een goede kwaliteit en daarom verkopen wij naast verse frites een aantal huisgemaakte producten zoals hamburgers, saté en shaslicks”, vertelt het echtpaar.

Door Ria Scholten

,,De verbouwing is op 2 januari van start gegaan. Met een aantal mensen hebben we ruim een week ontzettend hard gewerkt”, vertelt het echtpaar. ,,We zijn dan ook ontzettend blij dat het eindresultaat beantwoordt aan het beeld dat we voor ogen hadden. Er is bewust gekozen voor een frisse en opgeruimde uitstraling. Ook op andere punten zoals klantvriendelijkheid en hygiëne willen we ons graag onderscheiden. Alle goede dingen die we de afgelopen jaren geleerd hebben kunnen we nu in ons eigen bedrijf in praktijk brengen.”

Wie bij Klaas Vaak binnenstapt, ziet al snel dat zij geen woord teveel hebben gezegd. De snackvitrine ziet er onberispelijk uit en de wand met bakapparatuur achter de toonbank glanst je tegemoet. Ook de buitenmuren van de kiosk zijn opgefrist en aangepast aan de huisstijl. ,,We hebben gekozen voor de kleurencombinatie paars/wit met een aantal RVS accenten die je bij cafetaria’s niet veel tegenkomt”, vertelt Branka. ,,De witte houten bankjes met de paarse bekleding zorgen voor een huiselijke maar toch eigentijdse sfeer. We hebben de afgelopen weken veel complimenten van klanten gekregen over de manier waarop we de ruimte hebben ingericht. Mensen combineren een bezoek aan de naastgelegen supermarkt of benzinepomp nogal eens met een kop koffie of een snack in onze cafetaria.”

,,We maken dagelijks verse frites van Belgische kleibinten”, vertelt Klaas. ,,Ook de hamburgers komen uit eigen keuken en worden op de plaat gebakken zodat ze lekker sappig blijven. Ze vallen kennelijk in de smaak want de mensen komen er voor terug. Ook de kip- en varkenssaté, shaslicks en halve kippen worden door ons zelf bereid. Het is de bedoeling om dit huisgemaakte assortiment op termijn nog verder uit te breiden. Natuurlijk verkopen we ook lekkere verse broodjes met koud of warm beleg naar keuze en koffie, thee en gekoelde frisdranken.”

,,De mensen kunnen hier ook terecht voor een combimenu bestaande uit een portie frites, een snack, salade, saus en een blikje fris naar keuze”, vult Branka aan. ,,We rekenen hiervoor een uiterst schappelijke prijs. Maandelijks bieden we een steeds wisselende snack aan voor slechts één euro. De lezers van deze krant vinden in de editie van volgende week een bon met een aantrekkelijke aanbieding.”

Klaas Vaak is geopend op dinsdag tot en met donderdag van 12.00 tot 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 16.00 tot 21.00 uur.

Foto: Klaas en Branka hebben aan de cafetaria een bijzondere uitstraling gegeven.

advertentie
advertentie