Tocht naar het Biesboschverleden

2 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Biesboschcentrum Dordrecht houdt zaterdag 12 februari en zaterdag 5 maart weer een tocht naar het Biesboschverleden , een vaarwandelexcursie door de rijke geschiedenis en cultuurhistorie van de Biesbosch.

De tocht naar het Biesboschverleden voert met fluisterboot de Sterling door de kreken van de Hollandse Biesbosch. Onderweg vertelt een gids over het ontstaan van de Biesbosch en de rol die griendwerkers daarin hebben gespeeld. Hoogtepunt is een bezoek aan een echte oude griendkeet, waar de deelnemers ervaren hoe de griendwerkers vroeger in de Biesbosch leefden en werkten. Bij een open haardvuur in de keet wordt een authentieke griendwerkerslunch genuttigd. Vervolgens wandelen de deelnemers samen met de gids drie kilometer over het Griendmuseumpad terug naar het Biesboschcentrum. De tocht naar het Biesboschverleden vindt plaats van 10.30 tot 13.30 uur. De kosten bedragen € 22 voor volwassenen en € 16 voor kinderen t/m 12 jaar en 65-plussers. De griendwerkerslunch is bij de prijs inbegrepen.

Wie mee wil, kan zich opgeven bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, 078-6305353, e-mail info@biesbosch.org. Meer informatie is te vinden op www.hollandsebiesbosch.nl.

advertentie
advertentie