Concert Jostiband Orkest is stijf uitverkocht

2 februari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De Rotaryclub Alblasserwaard verzorgt op zaterdagavond 5 februari een bijzonder concert. Op die datum treedt namelijk het Jostiband Orkest op en nu is al zeker dat de muzikanten dat zullen doen voor een bomvolle en uitverkochte zaal. Lezers van deze krant kunnen echter nog een toegangskaart verdienen. ,,We zijn verrast door de grote belangstelling. Als we dit eerder hadden geweten zouden we zeker voor een grotere zaal hebben gekozen”, vertelde Rotarylid Jan Boer. ,,Zoals bij al onze activiteiten het geval is wordt de opbrengst van de avond geschonken aan een goed doel.”

Door Ria Scholten

,,Eigenlijk is het doel van dit concert tweeledig. In de eerste plaats gunnen we het de leden van de band om in zo’n mooie ambiance een concert te geven. Minstens zo belangrijk is dat de netto-opbrengst van de avond wordt geschonken aan een aantal logeerhuizen voor mensen met een beperking in deze regio”, vertelt Jan. ,,Het Jostiband Orkest is de grootste formatie van muzikanten met een verstandelijke beperking ter wereld. Kinderen, slechtzienden en verstandelijk gehandicapten hebben veel moeite met het traditionele notenschrift. Dit hoeft echter niet te betekenen dat zij geen instrument zouden kunnen bespelen.”

,,Exclusief voor het Jostiband Orkest is er een speciale kleurennotatie ontwikkeld, die aansluit bij het klassieke notenschrift, maar veel eenvoudiger is”, legt Jan uit. “In de praktijk blijkt dit uiterst effectief. Het orkest geeft iedere maand een concert en treedt op in binnen- en buitenland. Overal maakt het zowel enthousiasme als ontroering los en we kijken erg uit naar het concert. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Wat de muzikanten gaan spelen is nog een verrassing.”

,,Voor de toegangskaarten hebben we vijftien euro per stuk gevraagd. Iedereen, ook de ongeveer veertig sponsoren van de avond, heeft voor zijn kaartje moeten betalen. We verwachten een mooie opbrengst, maar ik doe daar op voorhand liever geen uitspraken over. Gezien het geweldige succes overwegen we serieus om over een paar jaar opnieuw een concert te organiseren, maar dan in een zaal die naar behoefte aan het bezoekersaantal kan worden aangepast.”

,,Dit is een groot evenement, maar als Rotaryclub zijn we ook kleinschalig actief. Het mooie van het lidmaatschap is dat je een stok achter de deur hebt om iets goeds voor de samenleving te doen”, aldus Jan. ,,Om een voorbeeld te noemen: Als er ijs ligt verkopen we erwtensoep voor het goede doel. De Rotary is een dynamische club met mannen en vrouwen uit het bedrijfsleven, de overheid en bijvoorbeeld het onderwijs. Dat maakt het juist zo leuk. We maken ieder jaar een actieplan ten behoeve van een aantal goede doelen en doen met elkaar ons uiterste best om onze doelstellingen te realiseren.”

Lezers van deze krant die het concert graag willen bijwonen, maar nog geen kaarten hebben, kunnen in een mail aan de redactie aangeven waarom juist zij voor die kaarten in aanmerking denken te komen. Het emailadres is: kompas.sliedrecht@bdu.nl. Onder de inzenders worden twee maal twee kaarten verloot.

advertentie
advertentie