Bewoners Waerthove krijgen bezoek van Kinderdagverblijf Eigenwijs

4 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bewoners van de afdeling Graafstroom in Waerthove in Sliedrecht hebben tijdens de Nationale Gedichtendag bezoek gekregen van kleuters. De kinderen van het Sliedrechtse Kinderdagverblijf Eigenwijs kwamen naar deze locatie van Rivas Zorggroep om met de bewoners liedjes te zingen en naar een verhaal te luisteren.

Het kinderdagverblijf maakte graag gebruik van de uitnodiging van Waerthove. ,,Het is voor de bewoners leuk om kinderen op bezoek te krijgen", zegt Angela Wagenmakers, woonbegeleider in Waerthove. ,,De bewoners genoten zichtbaar van het enthousiasme van de kinderen. De bewoners zongen zelfs de liedjes mee, die de kinderen voor hen zongen."

Het thema van de Nationale Gedichtendag van 27 januari was nacht. ,,De kinderen zongen zelfgemaakte liedjes over de nacht en hadden lampionnetjes meegebracht die weer voor het licht zorgden", vertelt Wagenmakers. De leidster van het kinderdagverblijf las ook nog een verhaal voor over naar bed gaan. Dit initiatief sluit aan bij de mensgerichte van zorg van Planetree, waarmee bij Rivas wordt gewerkt. ,,Het bezoek van de kleuters past helemaal bij het onderdeel Contact met de wereld", legt Wagenmakers uit.

advertentie
advertentie