Kleurrijke start van bouw Het Havenkwartier

4 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Johan Lavooi en H. Gravesteijn, directeur-bestuurder van Tablis Wonen, hebben vrijdag 4 februari de officiële handeling verricht ter gelegenheid van de start van bouwproject Het Havenkwartier deelgebied A. Op de bouwlocatie waren zo'n honderd bewoners en kopers van de nieuw te bouwen woningen aanwezig. Met de slogan “Het Havenkwartier thuis in Sliedrecht” werd onder een groot applaus de nieuwe woonwijk geïntroduceerd.

Terwijl de heren H.Gravesteijn en Wethouder J. Lavooi zich bezig hielden met het symbolisch boren van één van de palen werd onder de toeschouwers serpentinekokers uitgedeeld door de heer J. Ottervanger. Nadat er door de heer H.Gravesteijn deze eerste paal met een goede fles champagne gedoopt werd, begon na het aftellen een kleurrijk spektakel. Aansluitend konden de bewoners van de wijk in de Lockhorst onder het genot van een hapje en een drankje een toast uit te brengen op deze feestelijke gebeurtenis. Ook konden de aanwezigen een maquette bewonderen en hun gekozen woning van dichtbij bekijken. Zo kregen zij een idee van de infrastructuur en toekomstige groenvoorziening.

In de Sliedrechtse haven is reeds een aanvang gemaakt met de realisatie van het eerste deelgebied. In dit deelgebied worden 72 huurwoningen, 27 koopwoningen en een stallinggarage met 60 parkeerplaatsen gebouwd. De 72 huurwoningen zijn verdeeld over een kleinschalig appartementengebouw met 25 appartementen en 47 grondgebonden woningen met een tuin. Deze appartementen en woningen worden in opdracht van Tablis Wonen gerealiseerd. De 27 koopwoningen zijn onderverdeeld in 22 woningen voor starters en 5 eengezinswoningen. Deze woningen waren binnen een kleine vier weken allemaal verkocht.

De bestaande huurwoningen die op de locatie stonden waren bezit van Tablis Wonen. Deze woningen zijn inmiddels gesloopt en maken plaats voor vervangende nieuwbouw. De nieuwe woningen in het eerste deelgebied worden naar verwachting in de eerste helft van 2012 opgeleverd. Nadat het eerste deelgebied is afgerond, wordt gestart met de realisatie van deelgebied B en C.

advertentie
advertentie