Zuid-Holland wordt opnieuw ontdekt

6 februari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Eeuwenoude oer-Hollandse polders; de Biesbosch, ruig en onherbergzaam, vergezichten langs de oude molens bij Kinderdijk; statige panden en oude kerken in historische steden, prachtige plassengebieden en duinlandschappen.

In de aanloop naar de verkiezingen van 2 maart gaat GroenLinks op zoek naar de mooiste plekjes van de meest dichtbevolkte provincie van Nederland. ,,We willen graag dat de bewoners haar provincie herontdekken, want Zuid-Holland heeft meer te bieden dan snelwegen, industrie en werk. Niet alleen prachtige natuur, maar ook moderne architectuur, musea, kleine en grote poppodia, North Sea Jazz, Crossing Border, het Rotterdams filmfestival, het vredespaleis en natuurlijk het politieke hart van Nederland", aldus Marjon te Lintelo, medewerker Communicatie GroenLinks Zuid-Holland.

Daarom vertellen politici, bekende Zuid-Hollanders en burgers komende maand op http://zuidholland.groenlinks.nl over hun favoriete plek in Zuid-Holland. Lijsttrekker Oscar Dijkhoff bijt de spits af op 7 februari. Zijn favoriete plek: de Passage in Den Haag.

Tips kunnen worden gestuurd naar info@glzh.nl onder vermelding van Mooiste Plek Zuid-Holland.

advertentie
advertentie