C-team handhaaft zich in Meesterklasse

8 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/AMERSFOORT - In de zevende en achtste ronde van de Meesterklasse (het officiële NK voor jeugdteams) heeft vooral het C-team het uitstekend gedaan. In beide wedstrijden bleek het Sliedrechtse team te sterk voor de tegenstanders.

In de zevende ronde werd met 3-1 gewonnen van Opsterland. Winst was er voor kopman Floris Verweij en jeugdkampioen Jurgen de Haan, terwijl Janus de Vries en Tjerry Hut remiseerden. In de laatste ronde werd BSG van het bord geveegd. Met 4-0 was het Sliedrechtse team duidelijk te sterk. Uiteindelijk eindigde het C-team op een verdienstelijke zestiende plaats, hetgeen tevens handhaving betekent. Zo speelt het Sliedrechtse C-team dus ook volgend seizoen in de Meesterklasse.

Het A-team heeft het niet kunnen bolwerken in de Meesterklasse. In de zevende ronde werd ongelukkig verloren van Botwinnik: 1-3. Alleen kopman Niels Mijnster en Tobias Dekker wisten een remise te boeken. In de achtste ronde werd nipt verloren van Veenendaal: 1,5-2,5. Tobias Dekker tekende voor een fraaie winstpartij, terwijl Pieter Modderkolk een halfje wist te boeken. Het Sliedrechtse A-team eindigde uiteindelijk op een vijftiende plaats, hetgeen niet voldoende was voor handhaving. Volgend seizoen speelt het Sliedrechtse team dus weer in de Promotieklasse.

In de eerste ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht mocht Yorick de Groot zich de eerste koploper noemen. Hij wist na een spannende partij Kees Redelijkheid te verslaan. Hij moet echter de eerste plaats delen met Jochem Nederlof en Rick Stuij, die in de eerste ronde ook tot winst kwamen. In de eerste groep startte titelverdediger Jurgen de Haan direct met een zege en wel op Robin Urbanus, die een goede kans miste op een beter resultaat. Promovendus Joran van Eijl maakte zijn debuut in de eerste groep met een remise tegen Roland Kop, de oudste jeugdspeler van Nederland.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jorik Klein - Christiaan Verheij afg.

Robin Urbanus - Jurgen de Haan 0-1

Joran van Eijl - Roland Kop 0,5-0,5

Uitslagen jeugdgroep 2:

Yorick de Groot - Kees Redelijkheid 1-0

Matthias vd Dool - Rick Stuij 0-1

Koos vd Berg - Jochem Nederlof 0-1

Daan Stuij - Jasper de Jager 0,5-0,5

Kjell Mijnster - Cynthia vd Linden 0-1

advertentie
advertentie