Complete metamorfose voor J. van Mourik & Zn

8 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Na een ingrijpende verbouwing opende J. van Mourik & Zn Schoenen en Lederwaren woensdagmorgen voor de eerste maal de deuren. Het fraaie pand op de Kerkbuurt 45 heeft niet alleen een complete metamorfose ondergaan, maar is ook uitgebreid met 250 vierkante meter vloeroppervlak. De winkel staat al helemaal in het teken van het komende voorjaars- en zomerseizoen en biedt plaats aan een fraaie collectie dames-, heren- en kinderschoenen, tassen, lederwaren en accessoires. De heer D.J. van Mourik verrichte dinsdagavond de officiële openingshandeling.

Door Ria Scholten

Tijdens de verbouwing die vier weken in beslag heeft genomen zijn er bergen werk verzet. We kijken dan ook vol bewondering rond. De begane grond biedt nog steeds plaats aan de dames- en kinderschoenen, de herenafdeling is verhuisd naar de benedenverdieping. Een mix van duurzame en natuurlijke materialen geeft aan de schitterend verlichte winkel een warme uitstraling. Een aantal wanden en de toonbank zijn bekleed met stevig en dik tuigleer. Verder zijn er materialen als eikenhout, oud gebakken stenen en roestvrij staal gebruikt. De schoenen worden gepresenteerd op zes centimeter dikke planken uitgevoerd in hoogglans wit en noten. ,,De vloerbedekking bestaat uit verschillende materialen zoals tapijt, hout en marmerlook en dat zorgt er met elkaar voor dat iedere afdeling een unieke uitstraling heeft”, aldus Jeffrey van Mourik.

Als eerste brengen we een bezoekje aan de damesafdeling. ,,Voor dames die bij hun outfit voor een feestelijke gebeurtenis in alle rust schoenen en een tas willen uitzoeken hebben we een speciale paskamer ingericht”, vertelt Jeffrey. ,,Voor de kinderen hebben we een eigen plek gecreëerd die visueel goed met de winkel is verbonden. Onze bijzondere boom zou in de jungle niet misstaan. De geluiden die hij maakt geven je het idee of je in een schoenenjungle loopt. Op de grond ligt een kiezelstenenpad net als in het bos. Ook voor kinderen is het van groot belang dat zij schoenen in de juiste maat dragen. Wij meten zowel de voetmaat als de binnenmaat van de schoen, een methode die maar weinig winkels hanteren. De jongens en meisjes kunnen kiezen uit een uitgebreide collectie stoere, hippe en trendy sneakers, ballerina’s en teenslippers van maar liefst drieëntwintig verschillende merken.”

Een van de blikvangers is het grote raam achter in de winkel waar de afdeling met speciale damesmaten te vinden is. ,,We verkopen zowel maat 34 en 35 als maat 43”, vertelt Jeffrey. We dalen de trap af naar de herenafdeling die eveneens zeer ruim is opgezet. Heel speciaal is de achtenhalve meter lange wand waarop zo’n honderd modellen van de kwaliteitslabels Van Bommel en het wat jongere Floris van Bommel worden gepresenteerd. ,,We verkopen nu ook schoenen onder ons eigen label J. van Mourik & Zn”, meldt Jeffrey tot besluit. ,,Onze klanten laten we graag meedelen in de feestvreugde en daarom zijn er de komende weken voor dames, heren en kinderen leuke acties. Bij besteding van minimaal zeventig euro ontvangen zij bovendien een ambachtelijke taart.”

Foto 1: De heer D.J. van Mourik verricht de openingshandeling. Foto 2: De herenafdeling.

advertentie
advertentie