Sliedrecht Sport waakt voor onderschatting

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalcompetitie bij de dames in de DELA League gaat deze maand een belangrijke fase in. De komende weken worden de kaarten geschud voor de naderende play-offs: het voorportaal voor de uiteindelijke finale om het kampioenschap van Nederland. Ook voor Sliedrecht Sport staan de komende weken belangrijke wedstrijden op de agenda. Alle concurrenten uit het linkerrijtje gaan deze maand de concurrentie aan met het team van coach Meino Rozendal. Te beginnen met landskampioen TVC Amstelveen, dat aaanstaande zaterdagavond de tegenstander is in de Emergohal. Vervolgens zijn de wedstrijden tegen Taurus (uit), Pollux (thuis) en VC Weert (uit) prima graadmeters om te bepalen met welke kansen de Sliedrechtse dames de play-offs ingaan.

Door Wim van Mourik

Afgelopen zaterdag deed Sliedrecht Sport wat van ze verwacht mocht worden: de thuiswedstrijd tegen Summa Peelpush werd met 3-1 gewonnen en daarmee was er de sportieve revanche voor de nederlaag in de uitwedstrijd in Meijel, waar de thuisclub tot groot enthousiasme van de supporters in sporthal De Körref met 3-2 wisten te winnen. In de eigen omgeving van sporthal De Stoep liet Sliedrecht Sport zich ditmaal niet de kaas van het brood eten. Geconcentreerd en gedreven hield Sliedrecht Sport drie sets lang de opponent uit Noord Limburg onder druk. Wel moest de ploeg door een mindere tweede set aanvankelijk even pas op plaats maken. De setcijfers: 25-18, 21-25, 25-17 en 25-17.

Onder de impulsen van een uitstekend spelende Brecht Gijsbertsen (vijf aces, zeven blokpunten en een hoog aanvalspercentage van 67 procent) haalde Sliedrecht Sport dus de volle winst binnen. Shannon Gerhardt kreeg ditmaal de voorkeur op de positie van passer-loper en toonde met een prima prestatie daarbij wederom aan, dat de technische staf in de riante positie verkeert over een brede, uitgebalanceerde selectie te beschikken met meerdere mogelijkheden op diverse posities.

Dit in tegenstelling tot de tegenstander van aanstaande zaterdag: landskampioen TVC Amstelveen verkeert in zwaar weer onder de druk van zorgelijke financiële omstandigheden. Dientengevolge zijn coach Chris Gonzalez en een aantal buitenlandse speelsters inmiddels vertrokken en dient interim coach Casper Groenhuijzen te putten uit de mogelijkheden van het tweede team. Zo gebeurde het dat een oudgediende als Manon van Gruijthuizen afgelopen weekend in de (gewonnen) wedstrijd in Sneek weer aan de bak moest. Onder aanvoering van international Quinta Steenbergen is TVCA echter geenszins van plan ook op het sportieve vlak de handdoek in de ring te gooien en daarin schuilt het gevaar voor Sliedrecht Sport, dat in de Emergohal een tot in de toppen van de tenen gemotiveerde tegenstander zal treffen, die de gasten uit de Alblasserwaard geenszins een makkelijke avond zullen gunnen.

advertentie
advertentie