Doffe dreun voor tegenvallend Sliedrecht

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na afloop van de met 1-6 verloren thuiswedstrijd tegen runner-up Almkerk bleef het lang stil in de kleedkamer van Sliedrecht. Ongeloof, verbijstering en schaamte kregen vrij spel in de hoofden van de gastheren, die op basis van tactiek en efficiency een lesje kregen, dat er niet om loog. Trainer-coach Ron van den Berg zal deze week de handen vol hebben om het team vooral op het mentale vlak weer enigszins op de rails te krijgen voor de moeilijke uitwedstrijd bij WNC, dat, gesterkt door een 1-7 zege bij Good Luck, de aangeslagen voormalige koploper een meer dan warme ontvangst wil bezorgen.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht werd al heel snel met de neus op de feiten gedrukt. Almkerk schiep een flink overwicht op het middenveld, waar het vrij spel had en middels goals van Van der Meijden en Verbruggen al binnen het kwartier op 0-2 stond. Toen een eigen doelpunt na 23 minuten de 0-3 stand op het elektronisch scorebord bracht leek Sliedrecht rijp voor de slacht. Zonder verdere kleerscheuren wist het de rust te bereiken, waarin trainer Van den Berg zijn pupillen trachtte op te peppen voor een veel betere tweede helft. Die illusie bleef maar acht minuten overeind, want toen spits Mark van Noorloos al in de 53e minuut met de eerste van zijn drie treffers de wedstrijd definitief in het slot gooide (0-4) werd het laatste vonkje hoop resoluut gedoofd. De eretreffer van Umut Takac kon daar weinig aan veranderen. Almkerk’s topscorer van Noorloos maakte zijn hattrick compleet en liet een ontredderd Sliedrecht achter, dat na een tweede gele kaart voor Levy Liesdek het laatste kwartier met tien man moest uitspelen.

Halverwege het seizoen (er zijn nog dertien wedstrijden te gaan) is duidelijk dat Sliedrecht alles op alles zal moeten zetten om kans te blijven maken op de met overtuiging uitgesproken doelstelling: promotie naar de eerste klasse.

Ron van den Berg deelde in het ongeloof over de prestatie van de gastheren op sportpark De Lockhorst. ,,Iedereen die de wedstrijden tegen GJS en Hardinxveld heeft gezien zal hebben gedacht een compleet ander team op het veld aangetroffen te hebben. Wij verloren alle duels en kwamen overal meer dan een stap te laat. We hadden een totale off-day en er valt op dit resultaat helemaal niets af te dingen.“

Het is zaak voor Sliedrecht snel en rigoreus weer alle neuzen dezelfde richting op te krijgen om de komende weken, wanneer wedstrijden tegen WNC (uit), Altena (thuis) en Drechtstreek (uit) op het programma staan, niet nog meer averij op te lopen.

advertentie
advertentie