Hoofdprijs voor Bart van de Berg en Debby Kraaijeveld

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De grote zaal van Partycentrum De Lockhorst was afgelopen vrijdagavond tot de allerlaatste plaats bezet bij de 25e editie van de Sliedrechtse Sportverkiezingen, hoofdbestanddeel van het Sport Gala 2011. Onder auspiciën van de stichting Sportraad Sliedrecht werden achtereenvolgens de Sportvereniging-, Sportploeg-, Sportvrouw- en Sportman van het Jaar gekozen. Het totaal van de uitgebrachte stemmen door enerzijds de vakjury, bestaande uit korfbalster Bernadette Struijk, turncoach Rob Stout, en juryvoorzitter Jan van Neerbos, en anderzijds door de zeven-koppige jury van de werkgroep sportverkiezingen bepaalde het uiteindelijke erepodium voor Sliedrechtse sportlieden, die in het voorbije jaar 2010 door opmerkelijke prestaties de aandacht op zich wisten te vestigen.

Door Wim van Mourik

De avond in de sfeervolle entourage van de Ambachtsheerenzaal werd geopend door een spectaculaire demonstratie van Sportschool Tsunami, waar onder leiding van Jan de Bruin diverse aspecten van de karate sport onder de aandacht werden gebracht en waar menig houten plank het moest ontgelden.

Voorzitter Piet van Loon van de Stichting Sportraad Sliedrecht sprak in zijn welkomswoord de hoop uit, dat deze avond het belang van een aansprekende, jaarlijkse huldiging van talentvolle sportlieden uit Sliedrecht voldoende zou worden aangetoond. Het voortbestaan van het Sport Gala staat in verband met aanzienlijke bezuinigingen namelijk sterk onder druk.

In de categorie Sportvereniging van het Jaar ging de hoofdprijs naar volleybalvereniging Sliedrecht Sport, die, naar het oordeel van de jury, veel waardering verdient voor de kwaliteit van de totale organisatie, de positieve uitstraling van de hoogste teams op sportminnend Sliedrecht, dat wekelijks massaal naar sporthal De Stoep trekt, en de aansprekende opleiding van de jeugd. SKC Merwede (tweede) en de schaakvereniging Sliedrecht bleven in het puntenaantal nauwelijks achter en kunnen terugzien op een dikverdiende nominatie.

Een nationaal kampioenschap is een prima visitekaartje in de nominatie voor sportploeg van het jaar, vandaar dat de uitverkiezing van het Jongens A-team van Sliedrecht Sport, nationaal kampioen bij de Open Club Kampioenschappen 2010, nauwelijks een verrassing mocht heten. Het meisjes A-team van de voetbalvereniging Sliedrecht eindigde hier als uitstekende tweede, de derde plaats ging naar SKC Merwede A1.

Een uitermate spannende nek-aan-nek race ging vooraf aan de bekendmaking van de Sportvrouw van het Jaar. Uiteindelijk hield zwemster Debby Kraayeveld één puntje voorsprong over ten opzichte van volleybalster Karine Muijlwijk. Debbie grossierde in 2010 in clubrecords en wist ook bij regionale en nationale wedstrijden met prima prestaties de aandacht op zich te vestigen. Ook haar eigen zwemclub DWF ziet in Debbie een groot talent voor de toekomst. Aan turnster Martha Lavooi werd in deze categorie een goede derde plaats toegekend.

Een nieuw persoonlijk record op de 1500 meter en een plaats bij de beste tien bij het NK Allround schaatsen waren motiverende redenen voor de jury om Bart van de Berg de titel Sportman Van Het Jaar toe te kennen. Deze sympathieke en uiterst gedreven topsporter uit Wijngaarden, geboren in Sliedrecht, werd bij eerdere sportverkiezingen al uitgeroepen tot Talent van het Jaar en Bart kon deze aanmoedigingsprijs op deze wijze een passend vervolg geven. Volleyballer Ron Kroon en lange afstandloper Jaap Kraayeveld (74 jaar) vormden naast Bart een aansprekend podium.

En passant gingen twee extra prijzen naar karate talent Glenn Hartog (Talent van het Jaar) en was er voor het Stout-ABC-Runners team een dikverdiende Special Award voor hun verdiensten bij de RopaRun, waar zij in het kader van sponsorgelden voor kankeronderzoek in de afgelopen jaren maar liefst meer dan € 200.000,- bijeen wisten te “lopen”.

Deze zilveren editie werd tevens luister bijgezet met een parade van winnaars uit de afgelopen 25 jaar, waarbij vele voormalige winnaars en winnaressen als Dick Bakker (Sportman de Eeuw), de atleten Erwin Nederlof, Chris en Aart van Wijk, en volleybalster Judith de Vries acte de presence gaven.

advertentie
advertentie