Muziekavond in teken van Sliedrecht bandstad

13 februari 2011 om 00:00 Cultuur

SLIEDRECHT - De Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) houdt op zaterdag 26 februari om 20.00 uur een muzikale avond in het CJMV-gebouw aan de Stationsweg. Op deze avond staat het boek Sliedrecht Bandstand, een uitgave van de historische vereniging centraal.

Een aantal Sliedrechtse muzikanten waarover in het boek wordt geschreven geeft acte de presence. Samen met de band The Six Hands Rhythms spelen Gijs Lemmen (de auteur van het boek) en Theo van Hoek nummers uit de tijd dat ze actief waren in de Sliedrechtse groepen "The Grass" en "Flight".

Ook Nell Kraaijeveld (nu samen met broer Huib optredend onder de naam De Kraaijen, maar toen een van de zangeressen van de Cobella's) en drummer Tony Marcelis (onder andere Tomorrow's Sound) maken hun opwachting.

Naast live muziek draait de bekende Sliedrechtse dj Wim van Mourik nummers uit de jaren '50, '60 en misschien beginjaren '70. Tussendoor worden met het publiek herinneringen opgehaald aan die tijd.

,,Een avond om uw vrienden en vriendinnen van toen weer eens te ontmoeten, bij te praten en herinneringen op te halen. En dat in een gebouw dat als enige zaal in Sliedrecht nog een beetje de sfeer van die tijd ademt", meent Gerrit Veenis, voorzitter van de HVS

De toegangsprijs is € 2,00. Tijdens de avond is het boek Sliedrecht Bandstand te koop en kan het door de auteur, Gijs Lemmen, gesigneerd worden.

advertentie
advertentie