Duidelijk nederlaag Merwede

11 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft een duidelijke nederlaag geleden tegen Rapid uit Haarlem. In de grote Kennemerhal kon Merwede tien minuten lang gelijke tred houden, maar daarna konden de Sliedrechtse korfballers Rapid niet meer bij benen. Eindstand 22-10

De opstelling van de Rood-Witten was ten opzichte van alle andere wedstrijden enigszins gewijzigd. Ramon van Meeteren en Martijn van Rijsbergen wisselden voor deze wedstrijd van vak, om het zo de schutter van Rapid moeilijk te maken. Met meer druk op de aansteun en rebound kon Steven Bakker zich volledig richten op het uitschakelen van zijn tegenstander. De eerste paar minuten verliep dit best aardig. Rapid kwam niet in haar gewenste spel en Merwede opende met scoren. Tot 3-3 ging de score gelijk op, daarna wist de thuisploeg zich los te maken van de gasten uit Sliedrecht. Tot aan de rust wist Merwede niet meer te scoren, Rapid daarentegen scoorden nog 6 keer.

Na de rust scoorde het De Groot & Schagen team direct en leek het zich nog gewonnen te willen geven. Alleen werd er niet scherp verdedigd waardoor Rapid nog meer afstand kon nemen. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en begon coach Robert Bras met wisselen. Alle reserves: Rianne Jongkind, Debby Verloop, Dik Bikker en Robbert Bakker kwamen het veld in om nog enkele minuten mee te pakken. De scheidsrechter floot af bij een stand van 22-10.

Komende twee weken staat er voor Merwede geen wedstrijd op het programma. De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 05/03 tegen HKC uit Utrecht. Een zeer belangrijke wedstrijd in strijd tegen degradatie. Aanvang in Sporthal Hoograven om 19.15 uur.