Valentijndisco op Bleyburghschool

15 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de Valentijnsdisco van school Bleyburgh kregen de VSO leerlingen bezoek van medewerkers van Stichting Kringloop Sliedrecht. Zij overhandigden zes digitale fotocamera's, waarvan gebruik gemaakt gaat worden bij onder andere het praktijkonderwijs en het maken van de praktijkverslagen.

School Bleyburgh is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Sinds het nieuwe schooljaar word er in het VSO gewerkt met praktijkvakken. Dit zijn vakken (catering, techniek, textiel, tuin, en nog enkele andere) in de richting waarin de leerlingen in de toekomst hun werkzaamheden zoeken. De leerlingen krijgen in de drie onderbouw groepen de basisvaardigheden aangeboden. In de bovenbouw groepen vindt de verdieping plaats.

Om deze vakken te kunnen presenteren in de praktijkverslagen (portfolio's) van de leerlingen moeten er vaak foto's gemaakt worden. ,,De school beschikte maar over één camera, die vaak onvindbaar was op het moment waarop hij nodig was", vertelt Linda van Wijgerden van school Bleyburg. ,,De verrassing was dan ook groot toen tijdens de disco de heer De Ruiter en de heer Van de Waals van de Kringloop op de dansvloer verschenen. Zij overhandigden de camera's onder groot applaus aan de leerlingen. Er kan nu door alle groepen gewerkt worden aan de fotopresentatie die te bezichtigen is tijdens de open dag op woensdag 6 april."

Bezoek ook: bleyburgh.spon.nu.

advertentie
advertentie