Jorik Klein plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap E

13 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Op de laatste dag van de PJK cyclus 2011 heeft de 9-jarige Jorik Klein zich keurig weten te plaatsten voor het NK E later dit jaar in Waalwijk. Met een tweede plaats als eindklassering speelde hij een uitstekend toernooi, waarin enkele mooie overwinningen behaald werden.

Aan het begin van het toernooi leek het er nog niet zo in te zitten, want vijftien minuten per persoon per partij is behoorlijk snel voor de toppers in deze categorie. Dat bleek ook bij Jorik die moeizaam de eerste twee ronden won (met weinig tijd over) en het leidde zelf tot een verlies in de derde ronde, omdat hij door te snel spel in de opening zijn dame verloor. Daarna ging de knop echter om en ging Jorik er goed voor zitten. Dit leidde tot een overwinning op de latere winnaar Kevin Nguyen, een remise tegen naaste concurrent Vincent Martens en in de laatste ronde een mooie overwinning op de nummer 4 Lucas Nguyen.

Zo liet Jorik zien, ook na een tegenslag gewoon terug te kunnen vechten en zo zich op een mooie manier te plaatsen met 7,5 uit 9. Het Sliedrechtse schaaktalent zal zodoende voor de tweede keer meedoen aan het NK voor E-spelers. Met ook NK-plaatsen voor Merel Driessen en Elianne Bos waren de persoonlijke Jeugdkampioenschappen een succes te noemen voor Schaakvereniging Sliedrecht.

In de tweede ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd werd weer hard gestreden in groep 3 om de honderd procent score vast te houden. Op bord 1 werd het topduel Marco Kwakernaat tegen titelverdediger Levijn de Jager gespeeld. Ook deze keer gebruikten de heren weer de volle tijd. Marco had duidelijk zijn dag niet en gaf in een vroeg stadium een kwaliteit weg. Hij probeerde nog goed terug te vechten, maar Levijn wist de winst langzaam naar zich toe te trekken. In de eerste groep wist Adrian Mensing zijn broer Andrew na een spannende partij te verslaan. Jorik Klein startte de competitie goed met een zege op Christiaan Verheij.

In de tweede groep sloegen de gebroeders Stuij hard toe. Rick won van Yorick de Groot en staat zodoende na 2 rondes aan kop. Broer Daan wist Praveen Kanakaratnam te verslaan en staat ook in de top-3. Koos vd Berg herstelde zich via een overwinning op Kees Redelijkheid van zijn nederlaag in de eerste ronde.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jorik Klein - Christiaan Verheij 1-0

Adrian Mensing - Andrew Mensing 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Rick Stuij - Yorick de Groot 1-0

Kees Redelijkheid - Koos vd Berg 0-1

Praveen Kanakaratnam - Daan Stuij 0-1

Uitslagen jeugdgroep 3:

Jesse Stam - Elianne Bos 1-0

Joost Driessen - Joëlle Bos 1-0

Marco Kwakernaat - Levijn de Jager 0-1

Manon vd Graaf - Jamila Naseri 1-0

Teun Hitzerd - Timo Stuij 0-1

Tijmjen de Jager - Luana Mensing 0,5-0,5

advertentie
advertentie