Licht herstel van Sliedrecht bij WNC

16 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zich zaterdag in de met enige vrees tegemoet geziene confrontatie met WNC enigszins weten te herstellen van de mokerslag, die het had opgelopen in de laatste thuiswedstrijd tegen Almkerk (1-6).

Sliedrecht was strijdbaar, knokte voor iedere meter en mocht zich ook geruime tijd na rust in de luxe wanen van een 0-1 voorsprong. WNC wist echter tien minuten voor tijd de stand gelijk te trekken, waardoor een terechte puntendeling tot stand kwam, die Sliedrecht echter wel terrein deed verliezen in de strijd om het kampioenschap. SC Everstein heeft daar met een gelijk aantal wedstrijd een gat geslagen van vijf punten, daarachter zijn teams als Altena, Almkerk en Drechtstreek serieuze kanshebbers. Dit met name op basis van het aantal verliespunten, want Drechtstreek staat inmiddels al vier wedstrijden achter op zowel SC Everstein als Sliedrecht. Trainer-coach Jan Kroos, aandachtig toeschouwer in Waardenburg, is net als veel van zijn collega’s niet blij met het verloop van het seizoen. ,,Het betekent, dat wij straks in korte tijd heel veel wedstrijden moeten gaan spelen met mogelijk zelfs door-de-weekse wedstrijden en dat vergt veel van iedereen.“

Zijn collega, Sliedrecht trainer Ron van den Berg kent dat probleem niet, en was na afloop niet ontevreden met het behaalde resultaat. ,,Het was de vraag hoe de selectie de klap van Almkerk te boven was gekomen en dat is mij eerlijk gezegd niet tegengevallen. Er is hard gewerkt, bij vlagen ook goed gespeeld en als ik dan ook de kansen van WNC erbij betrek, denk ik dat wij tevreden moeten zijn met het gelijke spel.“

De totaal onevenwichtige stand met een groot verschil in gespeelde wedstrijden ziet de keuzeheer uit Hellevoetsluis niet direct als een lastige bijkomstigheid. ,,Wij weten in ieder geval waar wij aan toe zijn. Het is natuurlijk niet per definitie zo, dat alle teams die achter staan in wedstrijden deze zomaar even gaan winnen. Het zal wel fijn zijn als dit op een zo kort mogelijke termijn kan worden rechtgetrokken.“

Een tegenvallende eerste helft gaf weliswaar een licht veldoverwicht te zien voor Sliedrecht, echte uitgespeelde kansen waren op de vingers van een hand te tellen. WNC verzuimde in de slotfase van de eerste helft op voorsprong te komen: Van Weidema, Kieft en Andre Zondag lieten behoorlijke kansen onbenut.

Na rust maakte Anthonie Malawauw zijn rentree, hetgeen Sliedrecht meteen inspireerde tot het veroveren van een veldoverwicht. Tien minuten na rust gaf Roy Leeuwestein na een prima actie de assist op Jordy de Jong, die van dichtbij kon binnenschieten: 0-1. Tien minuten later werd een tweede goal van Sliedrecht door arbiter Vrijhof afgekeurd (aanvallen van de keeper) en dat was het sein voor WNC om tot een slotoffensief te komen. Jeffrey Weidema profiteerde van de assist na een soloactie van Andre Zondag: 1-1.

Aanstaande zaterdag krijgt Sliedrecht op sportpark De Lockhorst bezoek van Altena, dat afgelopen zaterdag de (uit)wedstrijd tegen Almkerk niet kon spelen i.v.m. een afgelasting. Het team uit Nieuwendijk maakt een goede fase in het seizoen door, hetgeen de oranjehemden momenteel tot één van de titelfavorieten heeft bestempeld. Aan Sliedrecht de taak om het geplaagde thuispubliek na het echec van Almkerk weer eens te trakteren op een overwinning. Aanvang 14.30 uur.