Erik Hulzebosch inspiratiebron voor volleyballers

16 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport wisten afgelopen weekeinde een nieuwe driepunter toe te voegen en haalden daarmee hun sportieve revanche op de eerdere uitnederlaag bij US in Amsterdam. Onder de impulsen van de zakenrelatie dag van hoofdsponsor Rabobank Merwestroom en gastspreker, stand-up comedian en voormalig marathonschaatser Erik Hulsebosch, zorgde de selectie van Arie van Wolferen voor een passend slotaccoord van een prima volleybalmiddag en avond in sporthal De Stoep, waar US met duidelijke cijfers werd verslagen : 3-0 (25-20, 31-29 en 25-14). Sliedrecht Sport blijft daarmee in een interessante strijd gewikkeld om de vierde plaats, waarvoor ook VoCASA en Zaanstad nadrukkelijk in aanmerking komen.

Gadegeslagen door een groot aantal sponsors en zakenrelaties gaf Sliedrecht Sport ook ditmaal een visitekaartje af, waarop Strijdlust, Karakter en de Wil Om Te Winnen met hoofdletters geschreven worden. Vanaf de eerste opslag streed het collectief van Van Wolferen en Kros om iedere bal en voor ieder punt. Zonder vaste waarden Jan Thijs Zilverschoon (rugproblemen) en Frank Vlot (enkeloperatie) maar met de weer herstelde Aart Jan Groeneveld en libero Just Dronkers als voortreffelijke alternatieven trachtte Sliedrecht Sport het initiatief naar zich toe te trekken. Een gelijkopgaand setverloop kantelde bij 20-20 in het voordeel van de thuisclub : 25-20. In de tweede set leek de concentratie bij Sliedrecht Sport enigszins weg te vallen, US profiteerde en sloeg een gaatje van drie punten, dat echter in een zinderende slotfase en onder impulsen van Lucas Vermeulen en Nick Dronkers toch door Sliedrecht Sport werd teniet gedaan :

31-29. Enig verbaal ongenoegen met de arbitrale leiding deed US in de derde set volledig de kluts kwijtraken : Sliedrecht Sport profiteerde koeltjes en efficiënt : 25-14.

Komende zaterdag gaat Sliedrecht Sport in Kampen op bezoek bij Reflex. De huidige nummer 2 in de B League is thuis nog ongeslagen en is derhalve favoriet voor de zege. Wellicht dat Sliedrecht Sport van enige onderschatting kan profiteren en voor een stunt kan zorgen in Overijssel.

advertentie
advertentie