Een tien met een griffel voor Kraamzorg de Waarden

18 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Cliënten van Kraamzorg de Waarden geven een hoge score aan de kraamverzorgenden en de organisatie. Bijna de helft van de cliënten geeft de kraamverzorgende een tien. Gemiddeld krijgt de kraamverzorgende een 9-.

Ook de organisatie zelf ontvangt ook een hoge waardering, 41 procent van de cliënten geeft Kraamzorg de Waarden een tien. Gemiddeld krijgt de organisatie een ruime 8. 95 procent van de ondervraagden zou Kraamzorg de Waarden aanbevelen bij familie of vrienden.

Vanuit de overheid is het verplicht om jaarlijks de cliënttevredenheid te meten, om te blijven voldoen aan de normen Verantwoorde Zorg. De uitkomsten worden ook gepubliceerd op Kiesbeter.nl. Kraamzorg de Waarden ontving vorige week de uitkomsten van het gehouden cliënttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek is gehouden onder 500 cliënten die in 2010 kraamzorg van De Waarden hebben gehad.

De cliënten beoordeelden de kraamverzorgenden tijdens de bevalling en kraamperiode en de kraamzorgorganisatie. Onderwerpen die aan bod kwamen zijn onder andere informatievoorziening, bereikbaarheid, begeleiding bij (borst)voeding, advies en voorlichting, veilig slapen, deskundigheid en oplettendheid. Het onderzoek is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Ook andere kraambureaus deden aan dit onderzoek mee. Uit de cijfers blijkt dat Kraamzorg de Waarden op zes van de acht onderdelen beter scoort dan haar concurrenten.

Het volledige rapport is in te zien op www.kraamzorgdewaarden.nl.

advertentie
advertentie