Prins Willem Alexanderschool Valkweg opnieuw schaakkampioen van Sliedrecht

18 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de tweede keer op rij is het eerste team van de Prins Willem Alexanderschool schaakkampioen voor viertallen van Sliedrecht geworden. Het team bestaande uit Jorik Klein, Joran van Eijl, Daan Stuij en Jasper de Jager waren oppermachtig in het toernooi waaraan veel scholen uit Sliedrecht meededen.

De Prins Willem Alexanderschool wist uiteindelijk alle wedstrijden te winnen en bijna ook nog met een perfecte score. Slechts twee remises moest het team toestaan. Het viertal mag nu op 5 maart meedoen aan de regionale schoolschaakkampioenschappen en zich zo meten met scholen uit de Rotterdamse regio.

Als tweede in groep 1 eindigde de Oranje Nassauschool 1. Met maar liefst drie teams waren zij aanwezig en lieten ze zo zien dat het schaken op hun school leeft. Met Jochem Nederlof, Manon van der Graaf, Jesse Stam en Dennis Klomp hadden ze dan ook een team om rekening mee te houden. Ze behaalden in de laatste ronde een mooie overwinning op de directe concurrent voor de tweede plaats en dat was tegen De Wilgen. Zij werden uiteindelijk derde, maar op bord 1 en 2 met Andrew Mensing en Jamila Naseri waren zij wel de enigen die remise speelden tegen de winnaar.

In de beginnersgroep was het erg spannend . Tot in de laatste ronde konden er twee teams kampioen worden. Uiteindelijk stelde De Wilgen 2 de zege zeker door in de laatste ronde overtuigend te winnen. Het team bestaande uit Jaimy Spratt, Hamsa Mohammed, Charafdin Kabir en Naychel van der Voren speelde een mooi toernooi. Tweede werd het jonge team van de PWA Valkweg. Onder de mooie naam “De Koning der Schakers” stevende het team in eerste instantie zelfs af op de eerste plaats, maar in de onderlinge confrontatie tegen de uiteindelijke nummer 1 moesten Frank de Bruin, Cas Visser, Tobi van Zwienen en Luuk Muijlwijk uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, maar gezien het feit dat ze nog jong zijn, kan dit wel een team voor de toekomst zijn. Derde in deze spannende poule werd uiteindelijk het team van Oranje Nassau 3, net voor de Anne de Vries 2 en de PWA Waalslaan.

Naast de bekers voor de beste teams, waren er ook nog veel medailles te verdienen. Zo werden ook individuele prestaties beloond en behaalden ook spelers van teams die niet in de prijzen vielen mooie medailles. Gouden medailles in de eerste groep waren er voor Andrew Mensing, Jorik Klein, Joran van Eijl, Daan Stuij en Jasper de Jager. In de tweede groep waren de gouden medailles voor Timo Stuij, Hamsa Mohammed, Luuk van der Leeden en de pas 4-jarige Luana Mensing (zie foto 3).

Schaakvereniging Sliedrecht staat open voor nieuwe jeugdleden, die elke donderdagavond vanaf 19.00 uur welkom zijn in de bovenzalen van De Huifkar, bovenaan de Stationsweg. Voor meer informatie zie: www.schakendsliedrecht.nl. Daar staan ook de eindstanden en heel veel foto’s van het schoolschaaktoernooi.

advertentie
advertentie