Rijd zacht, wij spelen hier!

19 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Verkeerswethouder Ad de Waard onthulde donderdagmiddag in het bijzijn van de leerlingen van groep 6 van OBS De Wilgen twee attentieborden in De Wiel, een woonerf waar een maximumsnelheid van dertig is toegestaan, maar waar toch wel vaak rond de vijftig wordt gereden. Dit terwijl het een kinderrijke buurt is. Vandaar dat de wijk aan de bel heeft getrokken bij het buurtcomité Tussen de Stoepen, die op haar beurt Wijkplatform Oost op de schouders heeft getikt.

,,Ik hoop dat de kinderen op hun beurt vader en moeder op de schouders tikken als ze te hard door het woonerf rijden", sprak de wethouder, die het een goed initiatief zei te vinden dat de gemeente graag ondersteunt. ,,Hopelijk draagt het bij aan het besef dat je de buurt samen leefbaar en (verkeers)veilig maakt. We moeten elkaar soms een beetje opvoeden."

De tekening op de twee attentieborden is gemaakt door Simone Kraaijeveld, leerling van groep 6 van bovengenoemde school. Aan de klas was gevraagd tekeningen te maken waarna er één uit werd gehaald. Daar zijn twee overeenkomstige attentieborden van gemaakt die aan beide kanten van het woonerf goed zichtbaar zijn. Onder andere op de kruising met de Rembrandtlaan (zie foto). Ook in de omgeving van de Middenveer wordt volgens buurtbewoners nog vaak te hard en onveilig gereden. In eerste instantie worden de borden in De Wiel geplaatst. Na enige tijd kunnen ze ook elders worden ingezet als daar soortgelijke problemen worden ervaren.

advertentie
advertentie