Derde schaakteam schwindelt zich naar winst in streekderby

20 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in een meer spannende dan goede wedstrijd met 5-3 gewonnen van Papendrecht/Alblasserdam 2. Niet veel eerder was een zege zo onverdiend. Maar ja, de Sliedrechtse teamleider Leo Koppelaar zag zijn team zich zo definitief veilig spelen in de derde klasse.

In het begin leek een gelijkspel het hoogst haalbare voor Sliedrecht 3. Op vele borden stond Papendrecht veel beter. Dat bleek ook snel uit de voorsprong van 0-1, nadat Magnus Souverein Tabitha Snikkers had verslagen. De stand werd gelijk nadat Peter Dekker een te optimistische opzet van Wim de Koning keurig afstrafte.

Sliedrecht 3 kwam zelfs op voorsprong door een keurige zege van Peter Vis op Wim Roodnat. Deze voorsprong bleef bestaan na de remise tussen Kees vd Does en Ron Melger. Bij een 2,5-1,5 tussenstand was er nog van alles mogelijk, maar het Papendrechtse team stond op vele borden beter tot gewonnen. In tijdnood keerden de kansen volledig. Ten eerste wist André van Dieën zijn glad verloren stelling tegen Louis Kemper alsnog te winnen. Dat betekende 3,5-1,5. Ten tweede was dat het sein voor kopman Henk prins om het remiseaanbod van zijn tegenstander aan te nemen. het eerste wedstrijdpunt was zodoende veilig gesteld. Dat was dus een enorme meevaller. Nadat Floris Verweij in tijdnood van het bord werd gekegeld door routinier Koert Timmerman werd het 4-3. De laatste partij stond gewonnen voor Papendrecht, maar in grote tijdnood wist Sliedrechter Hans Snel zijn tegenstander door de vlag te jagen. Zo werd de eindstand 5-3 voor Sliedrecht 3. Misschien onterecht gezien de standen op de borden, maar ook tijd is een element van de schaaksport.

Met 6 punten uit 5 wedstrijden staat Sliedrecht 3 nu veilig op een vierde plaats. Het team van teamleider Leo Koppelaar kan nu freewheelend het seizoen uitspelen.

Spanning bij senioren terug na verlies koploper

In de tweeëntwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de spanning om het kampioenschap weer helemaal open. Koploper Juan Garcia had een complete offday en verloor van Peter van den Bergh, die daardoor steeg naar de tweede plaats en zijn kansen op een derde clubkampioenschap zag stijgen.

Ook titelverdediger Wim Hokken kwam door zijn zege op Hans Dubbeldam naderbij.

Van de top wist alleen Wim Pool niet te profiteren van de misstap van de koploper. Pool verloor van een ontketende Hans Klein, die zijn topvorm weer lijkt te hebben.

Opvallend was de eenvoudige zege van Joost Stoker op Jan Veenis, terwijl Mark van Hulst de nodige moeite had met Leen Dubbeldam, maar wel won.

Uitslagen senioren:

Juan Garcia - Peter van den Bergh 0-1

Hans Dubbeldam - Wim Hokken 0-1

Wim Pool - Hans Klein 0-1

Jerry van Rekom - J.W. Kraaijeveld 1-0

Marcel Klein - Robert van Rekom 0-1

Joost Stoker - Jan Veenis 1-0

Leen Dubbeldam - Mark van Hulst 0-1

advertentie
advertentie