Wijkagenten en surveillancedienst actief op twitter

21 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid beschikt al enige tijd over een twitter-account waarop persberichten en sms-alertberichten te lezen zijn. Sinds deze week zijn ook een aantal wijkagenten en politieagenten uit de surveillancedienst actief geworden op Twitter.

,,Als politie hechten we veel waarde aan persoonlijke contacten met burgers om te weten te komen wat er in de straat, wijk of bijvoorbeeld school speelt, zodat we hierop in kunnen spelen. Om de drempel te verlagen en te laten zien waar wij als politie mee bezig zijn, is ons korps gestart met twitteraccounts voor wijkagenten en agenten in de surveillancedienst. Op deze manier wil de Politie Zuid-Holland-Zuid burgers direct betrekken bij het samen werken aan een veilige woonomgeving. Twitter kan zo een bijdrage leveren aan de interactie tussen burger en politie. De wijkagenten en surveillanten informeren via Twitter over veiligheidsaspecten op wijkniveau en op regioniveau. Door vanuit diverse disciplines te twitteren kunnen agenten gezamenlijk een ruim gebied bedienen. Over twee maanden volgt een evaluatie om na te gaan of uitbreiding gewenst is", aldus woordvoerster Dorien Karremans.

De wijkagenten die twitteren zijn: Nathalie Boogaerdt, wijkagent 's-Gravendeel (@PZHZBoogaerdt); Pieter van de Velde, wijkagent Beneden Hardinxveld-Giessendam West (@PZHZVandeVelde); Robert Koeman, wijkagent Sliedrecht Centrum (@PZHZKoeman); Ed van Katwijk, wijkagent Oud-Krispijn Zuid en Driehoek (@PZHZVanKatwijk).

Vanuit de Surveillancedienst is per district één agent op Twitter te vinden: Dirk-Jan Grootenboer, district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard (@PZHZGrootenboer); Henk-Jan Huizinga, district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (@PZHZHuizinga); Rob Vroegh, district Hoeksche Waard (@PZHZVroegh). Het algemene korpsaccount van de Politie Zuid-Holland-Zuid is (@Politie_zhz).

De politie wil benadrukken dat burgers zich er van bewust moeten zijn dat tweets openbaar zijn. Als het gaat om vertrouwelijke informatie adviseert de politie burgers telefonisch contact te zoeken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie