SAM Zwemt maakt kinderen watervrij

22 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vrolijke kindergezichten enthousiaste ouders, daar gaat het om bij “SAM Zwemt“. SAM staat voor Stichting Aquakids Merwebolder. Sinds de oprichting hebben ruim 500 kinderen tussen de 3 en 7 jaar deelgenomen aan deze zaterdagse zwemlessen. Zaterdag 19 februari was er weer een diploma-uitreiking. Dertig kinderen kinderen spartelden samen met hun ouders in het bad. Juf Ellen maakte er een vrolijke boel van. Op kinderliedjes werden allerlei oefeningetjes gedaan. Angst is niet te bespeuren; ieder kind lijkt het naar de zin te hebben en de ouders ook.

Buiten de schoolvakantie geven de instructeurs Mennie van den Dool en haar collega-vrijwilligers Ellen en Wendy, allen KNZB-gediplomeerd zwemleider, op zaterdag tussen 9.00 en 11.00 uur twee uur lang aan vier groepen van ongeveer vijftien kinderen een half uur les. ,,We proberen de kinderen watervrij te maken door ze vooral veel plezier te laten beleven en dus niet meer bang zijn. Als een kind niet meer bang is kan het echt leren zwemmen en dus een diploma-A gaan halen in de Lockhorst", vertelt Mennie. ,,Bij elk kind hoort een ouder die verantwoordelijk is voor de begeleiding tijdens het zwem-half uur." Mennie benadrukt dat het vooral gaat om het plezier dat het kind beleeft samen met de begeleidende ouder.

Er wordt gewerkt vanuit een werkplan, waarbij ieder kind op het eigen niveau wordt benaderd. Daarbij zijn ook kinderen voor wie het vanuit medisch oogpunt nuttig of noodzakelijk is dat zij watervrij gemaakt worden. Vandaar dat door de instructeurs wordt bepaald in welke groep een kind wordt ingedeeld.

Een lesblok bestaat uit acht lessen, de negende les krijgen de kinderen “diploma“. De tiende les mogen ook de broertjes en zusjes van 0 tot 6 jaar en de opa’s en oma’s meedoen. Deze tien lessen kosten €25,00. In het zwembad is een beweegbare bodem en het water is er rond de 30 graden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via samzwemt@adslmail.nl of via 0184 422342. Ook gediplomeerde instructeurs zijn van harte welkom. Kijk eens ook op www.sam.zwemt.nl.

advertentie
advertentie