Reactie op 'Bezuinigingen vs. Besparingen'

22 februari 2011 om 00:00 Nieuws

In Het Kompas van vorige week schrijft G. Adriaanse een filosofietje over bezuinigingen vs. besparingen. Omdat in de ingezonden brief sprake is van feitelijke onjuistheid, heb ik de heer Adriaanse gebeld en daarover met hem gesproken. Tussen ons is het opgehelderd, maar het is wel goed ook voor de buitenwacht de zaak recht te zetten.

De heer Adriaanse spreekt in zijn brief over een waslijst van gelukkigen, die in aanmerking komen voor “rondgestrooide” subsidies en noemt daarbij twee genealogie clubs die ruziënd uit elkaar gegaan zijn en ergo dus wel twee keer subsidie zullen krijgen voor meer van hetzelfde. Een van de door hem genoemde “ruziënde” genealogieclubs is de Historische Vereniging Sliedrecht.

Ik heb de heer Adriaanse duidelijk gemaakt dat de Historische Vereniging Sliedrecht in staat is financieel de eigen broek op te houden en dat de vereniging geen enkel beroep doet op gemeentelijke subsidie. Sterker nog, toen in 2009 de gemeentelijke Monumentencommissie een boek wilde uitgeven over onze plaatselijk architect Aart Nieuwpoort heeft onze vereniging dat boek - binnen onze bescheiden mogelijkheden - financieel ondersteund.

Het is altijd verstandig om je bij een ingezonden brief toch even goed van de feiten te vergewissen.

Dat bovendien met de term “genealogieclub” de activiteiten van onze vereniging tekort wordt gedaan (kijkt u eens op onze website: www.historie-sliedrecht.nl) maakt het een beetje extra jammer.

Gerrit Venis

Voorzitter Historische Vereniging Sliedrecht

advertentie
advertentie