Sliedrecht lijdt opnieuw een thuisnederlaag

23 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht blijft in deze schrale maand februari weinig bespaard. Afgelopen zaterdag bleek het keurkorps van trainer Ron van den Berg kansloos tegen directe concurrent Altena en verloor het de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op rij: 0-2. Er zal deze week veel werk moeten worden verzet om het team weer optimaal scherp aan de start te krijgen voor de moeilijke uitwedstrijd van aanstaande zaterdag, wanneer in Papendrechtse Oostpolder een andere kandidaat voor de koppositie wacht: Drechtstreek.

Trainer Ron van den Berg zag al snel, dat dit niet een middag zou worden om lang van na te kunnen genieten. ,,Wij waren in alle opzichten de mindere van een zeer zakelijk spelend Altena, dat goed gebruik wist te maken van de kansen. Wij zijn al een paar weken het spoor een beetje bijster. Een aantal vervelende blessures en daar bovenop ook nog een aantal schorsingen heeft ons uit balans gebracht. Uit eigen ervaring weet ik dat er over het algemeen maar één oplossing is en dat is kei- en keihard, maar vooral ook goed trainen. Het zelfvertrouwen moet weer terugkomen en met een complete selectie ben ik ervan overtuigd dat we nog veel kunnen bereiken.“

Sliedrecht was bij voorbaat gewaarschuwd voor de gasten uit Nieuwendijk, die aan een goed seizoen bezig zijn, en al sinds 9 oktober 2010 niet meer hadden verloren. Die succesreeks konden de oranjehemden op een matig bezet sportpark De Lockhorst voortzetten, omdat Sliedrecht niet in staat bleek om een stempel op de wedstrijd te drukken. Veel balverlies sneed de aanvoer van bruikbare ballen naar de aanval met Hakan Tokul, Umut Takac en Roy Leeuwestein al in een vroeg stadium smoren, zodat het genoemde trio nauwelijks in het stuk voorkwam. Een niet geheel fitte Anthonie Malawauw, die vroeg in de tweede helft geblesseerd moest uitvallen en de afwezigheid van de geschorste Levi Liesveld waren debet aan het feit, dat de slag op het middenveld niet kon worden gewonnen. Altena profiteerde voor het eerst na een half uur, toen een inzet van Richard de Laat vanuit de rebound door Remon Duijzer werd binnengetikt: 0-1. Ook na rust was Altena de bovenliggende partij en kon het na 53 minuten al een beslissend stempel op de wedstrijd drukken toen Hans de Haan ongehinderd een indraaiende bal uit een vrije trap kon binnenkoppen: 0-2.

De inbreng van beide youngsters Jordi Bruijn en Mischa Groeneveld voor Malawauw en Takac konden de wedstrijd niet doen kantelen. Zelfs een strafschop kort voor tijd kon Sliedrecht niet aan een doelpunt helpen de matig ingeschoten penalty van Roy Leeuwestein werd door doelman Rean Bok eenvoudig gestopt.

Zaterdag staat Sliedrecht de uitwedstrijd bij een volgende kandidaat voor de bovenste plaats te wachten: Drechtstreek. Het team van trainer Jan Kroos deelde, net als Sliedrecht de week ervoor, de punten met WNC (2-2), maar blijft vanuit de luwte in de middenmoot een kandidaat als het de vier achterstallige wedstrijden in succes weet om te zetten. Daarbij komt dat de Papendrechters in de heenwedstrijd op De Lockhorst een uitermate verrassende 0-3 zege wisten te bereiken. Voor Sliedrecht de spreekwoordelijke rode doek voor de stier: sportieve revanche is de doelstelling zaterdag op sportpark Oostpolder, aanvang 14.30 uur.

advertentie
advertentie