Sliedrecht Sport klaart lastige klus op karaktervolle wijze

23 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een volle, sfeervolle sporthal De Kruisboog, twee optimaal gemotiveerde teams en een wedstrijd vol strijd, spanning en emotie: het was voor de liefhebbers genieten geblazen in Houten. Lijstaanvoerder Sliedrecht Sport was op bezoek bij runner-up Taurus en moest het onderste uit de kan halen om uiteindelijk als winnaar van de vloer te stappen: 2-3 (28-26,25-18,18-25,22-25,12-15).

Bij voorbaat was duidelijk dat Sliedrecht Sport het niet eenvoudig zou krijgen bij de nummer vier van de ranglijst. Trainer-coach Meino Rozendal had de selectie daar goed op voorbereid. ,,Taurus heeft een goed team met veel routine. Ellen Luttikhuis, Sanne Berculo, Meike Martijn, Anke Boerefijn, Dineke van Dijken: het zijn maar een paar namen, die hun sporen hebben verdiend in het topvolleybal. Die mix van routine en talent geven het team een status, die de vierde plaats eigenlijk niet zo verrassend maken als menigeen doet denken. Wij hebben vanavond in technisch opzicht zeker niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar ik heb bewondering voor de instelling en karakter van die meiden, die niet van opgeven wilde weten en zich uit kansloze positie hebben weten terug te knokken.“

Mede verantwoordelijk voor de kentering in de wedstrijd was de 18-jarige Lynn Thijssen, die vanaf het moment dat zij werd ingewisseld de vierde set volledig op zijn kop zette. Vanaf 17-13 serveerde de midspeelster met een listige floaterservice (waaronder drie aces) haar team naar 17-22 en kon mede daardoor een vijfde set worden afgedwongen. Gedragen door de aanmoedigingen van het meegereisde 50-koppige Sliedrechtse supporterslegioen hielden de gasten de greep op de wedstrijd vast en kon de luid bejubelde winst worden gevierd.

,,Mooi om te zien, hoe iedere overwinning met veel vreugde wordt gevierd. Niets is wat dat betreft vanzelfsprekend en het typeert de goede instelling binnen de ploeg. Wij staan nog steeds bovenaan, maar na de afsluitende twee wedstrijden tegen Pollux en Weert kan het ook een derde plaats zijn. Kortom weer twee mooie testcases om te kunnen bepalen waar het team staat met de naderende play-offs in het vooruitzicht.“

Aanstaande zaterdag komt directe concurrent Pollux op bezoek in De Stoep. Naar mate het seizoen vordert wordt het krachtsverschil tussen het team uit Oldenzaal (aanvankelijk zwaar favoriet) en Sliedrecht Sport steeds kleiner. Een interessant aspect om te kijken hoe de krachtsverhoudingen zijn in het komend duel dat om zaterdagavond om 19.30 uur gaat beginnen.

advertentie
advertentie