GroenLinks hekelt voorstel D66 tot bezuinigingen bij regionale omroepen

25 februari 2011 om 00:00 Nieuws

REGIO - De regionale omroepen RTV West en RTV Rijnmond krijgen tezamen jaarlijks ruim 20 miljoen subsidie van de provincie. D66 Zuid-Holland wil daar 8 miljoen op bezuinigen. Met deze bezuiniging wil D66 een deel van de 45 miljoen financieren die de partij in natuur zegt te willen investeren. Lijsttrekker Oscar Dijkhoff van GroenLinks Zuid-Holland reageert: ,,De provincie krijgt van het Rijk geld voor de regionale omroepen. Dat geld mag niet ergens anders aan worden besteed. De provincie is namelijk wettelijk verplicht het niveau van de omroepactiviteiten op peil te houden. Het voorstel van D66 is dan ook onbegrijpelijk en gewoon in strijd met de Mediawet."

Bovendien hebben de omroepen op dit moment nog een schuld aan de provincie van enkele miljoenen. Deze lossen ze tot op heden keurig af", vervolgt Dijkhoff. ,,Met de bezuiniging die D66 voorstelt zijn de omroepen niet meer in staat hun schuld aan de provincie af te lossen. Van een echte bezuiniging is op deze manier dan ook helemaal geen sprake. Kortom, met deze verkiezingsretoriek zet D66 haar eigen natuurbeleid al bij voorbaat op losse schroeven."

,,D66 gaat helaas ook helemaal voorbij aan het belang van de regionale omroepen. Wanneer zich een ramp voordoet, zoals onlangs nog de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, zijn het de regionale omroepen die de inwoners van Zuid-Holland van broodnodige informatie voorzien."

advertentie
advertentie