SBV Havana ontvangt steun van Stichting De Kaai

25 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse Boksvereniging Havana heeft dankzij een gift van Stichting De Kaai nieuwe materialen kunnen aanschaffen waarmee de succesvolle schoolclinics voortgezet kunnen worden. ,,We zijn heel blij met de medicine ballen, stootkussens en bokshandschoenen. De clinics hebben een positief effect op scholieren en dat hoeft nu niet verloren te gaan", aldus initiatiefnemer Paco Struijk.

In 2007 werd de Sliedrechtse Boksvereniging Havana (SBV) voor het eerst benaderd door een aantal scholen (waaronder De Sprong en Griendencollege) voor het houden van clinics op de scholen. Tijdens de clinics leren scholieren de beginsel technieken van de bokssport en worden zij getest in hoeverre zij beschikken over een goede fysieke conditie. De scholieren worden tijdens de clinic begeleid door Paco Struijk zelf. Hij is gediplomeerd trainer van de SBV en deskundig op het gebied van begeleiding en training.

Het succes van de clinics zat 'm volgens Struijk niet alleen in het sportieve aspect, maar ook in het feit dat het sporten wordt gekoppeld aan het bijbrengen van wederzijds respect, discipline, versterking onderlinge band, samenwerking en doorzettingsvermogen. ,,Vanuit de scholen krijgen we leuke reacties op de manier waarop de clinics worden gebracht en het positieve effect dat het heeft op vele scholieren. Om die reden komen de scholen ook elk jaar weer terug. We zien dan ook een trend ontstaan dat de clinics een vaste plek krijgen op de schoolagenda."

Om destijds de eerste clinic te kunnen geven had Paco Struijk een oude partij bokshandschoenen en materialen gekocht. Mede door het succes ontstond er in 2009 een toename van clinics, waardoor deze spullen steeds vaker werden gebruikt. Het was dan ook voor de voortgang van de clinics noodzakelijk de oude partij door nieuwe materialen te vervangen, omdat de levensduur was verstreken. Struijk: ,,Hierbij is echter veel geld gemoeid en dat geld is door de boksvereniging niet op te brengen." De boksvereniging was bijna genoodzaakt te stoppen met de clinics, totdat een bestuurslid van SBV een advertentie las van Stichting De Kaai. In de advertentie stond vermeld dat “als een club, organisatie of instelling een goed plan niet kan realiseren wegens geldgebrek Stichting De Kaai mogelijk kan helpen”. Om in aanmerking te komen voor steun van Stichting De Kaai heeft de SBV toen een schriftelijk aanvraag ingediend en daar is positief op gereageerd. Dit resulteerde dan uiteindelijk ook in financiële steun van Stichting De Kaai voor behoud van deze schoolactiviteit.

advertentie
advertentie